L'equip de govern injecta 2,5 milions d'euros al capital de Promusa

L'operació s'inclou en una modificació pressupostària aprovada aquest dilluns al ple


  • Comparteix:

Imatge de pisos de Promusa / Foto: Localpres

Imatge de pisos de Promusa / Foto: Localpres

L'equip de govern ha ampliat el capital de Promusa amb 2,5 milions d'euros més. Com ha explicat la tinenta d'alcaldia Elena Vila, l'objectiu d'aquesta operació és donar cobertura al pla de viabilitat de l'empresa pública i evitar la venda d'actius. L'ampliació s'ha aprovat aquest dilluns al ple municipal amb el suport només del govern municipal dins una modificació del pressupost, la número 16, que inclou altres partides destinades a l'adquisició d'accions de Tersa per uns 10.000 euros, més dotació per a Drets Socials -especialment per a la resposta a l'exclusió residencial- amb uns 800.000 euros i l'increment dels interessos bancaris dels préstecs que superen els 100.000 euros, segons ha concretat Vila.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ D'AQUEST PUNT DE L'ORDRE DEL DIA

El pla de viabilitat de Promusa es va aprovar el setembre del 2021 i amb aquesta nova ampliació es busca "fer front als compromisos d'inversió en el parc d'habitatge construït fins ara sense haver de vendre part dels actius productius que generaran ingressos nets d'aquí a dos anys", com ha explicat Vila.

Aquesta i la resta de la modificació pressupostària, que ha entrat a la sessió per urgència, no ha agradat a l'oposició; que hi ha votat en contra i la seva aprovació ha requerit el vot qualificat de l'alcaldessa.

Per al regidor de Ciutadans Sergio Blázquez, una vegada més la documentació "no s'ha presentat en temps i forma", un fet que s'està convertint, ha dit, "en la norma". La mateixa crítica ha fet arribar el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas, qui també ha lamentat la falta d'informació, així com la gestió de l'àmbit d'economia.

"Tenim una àrea d'Economia que no executa, que no aprova ni un pressupost a temps, que no paga a temps, que acumula reconeixements extrajudicials de crèdit, que no toca ordenances fiscals. Aquest govern té un problema molt greu en aquest àmbit" i ha carregat Brugarolas, qui ha alertat una vegada més que destinar el romanent a despesa ordinària comportarà retallades.







Elena Vila

L'increment del capital de 2,5 milions d'euros a Promusa per donar cobertura al pla de viabilitat aprovat al setembre del 2021. Aquesta ampliació permet fer front als compromisos d'inversió en el parc d'habitatge construït fins ara sense haver de vendre part dels actius productius que generaran ingressos nets d'aquí a dos anys.

Carles Brugarolas

Tenim una àrea d'Economia que no executa, que no aprova ni un pressupost a temps, que no paga a temps, que acumula reconeixements extrajudicials de crèdit, que no toca ordenances fiscals. Aquest govern té un problema molt greu en aquest àmbit i no se fins a quan s'ha de tolerar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.