El Consell de Ciutat posa sobre la taula la 'substitució de la població' a causa de l'elevat cost de l'habitatge

A la sessió s'han presentat les conclusions de l'informe 'Dinàmiques residencials i riscos de desplaçament de població a Sant Cugat'


  • Comparteix:

El Consell de Ciutat s'ha celebrat a la Unio / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Consell de Ciutat s'ha celebrat a la Unio / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La presentació de les conclusions de l'informe 'Dinàmiques residencials i riscos de desplaçament de població a Sant Cugat' elaborat pel Grup d'Estudis sobre Territori, Energia i Societat de la UAB és el tema que ha centrat el Consell de Ciutat d'aquest dilluns. Segons aquest estudi, encarregat per l'Ajuntament de Sant Cugat i basat en l'anàlisi del padró municipal dels últims 25 anys, es confirma que 'el comportament del mercat immobiliari de Sant Cugat, caracteritzat per un augment constant de preus, pot haver contribuït i estar contribuint a la substitució de la població, a causa de l'esforç econòmic necessari per accedir a l'habitatge en el municipi'.

Segons ha explicat el director de la investigació, Oriol Nel·lo, "és una qüestió preocupant si volem que Sant Cugat sigui un espai de convivència de gent diversa on els nostres fills es puguin quedar". Com que la causa principal és l'elevat cost de l'habitatge, la solució, segons ha explicat, ha de centrar-se en l'habitatge públic de lloguer. Nel·lo contempla tres eixos principals d'abordatge: reservar sòl per habitatge protegit, respectar les reserves obligatòries en sòl urbà consolidat i dur a terme una promoció directa d'habitatge públic. "Soc conscient que ara mateix ja s'estan desenvolupament bones polítiques en aquesta línia, però s'ha de tenir en compte que remem contra un corrent molt fort", ha conclòs l'expert.

Altres temes que s'han tractat

A banda de la presentació de l'informe, a la trobada, presidida per l'alcaldessa, Mireia Ingla, també s'ha aprofitat per fer fer una valoració molt positiva de la primera Assemblea Ciutadana, que es va celebrar el passat 16 de novembre, i va servir per recopilar 13 propostes d'ús per a la Torre Negra.

A més, el regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez, ha explicat que, tal com es va aprovar al ple de novembre, el Consell de Ciutat tindrà un reglament propi per reforçar el seu funcionament. Sànchez també ha explicat en quin punt es troba el grup de treball de Model de Ciutat i ha avançat que a finals de gener se celebrarà un Consell de Ciutat extraordinari per presentar l'Agenda Urbana.

Per acabar, el torn de paraula s'ha centrat en la construcció de l'escola La Mirada, que actualment es troba en suspensió per l'acceptació de les mesures cautelars sol·licitades pels grups ecologistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.