La CUP col·loca Marco Simarro com a cap de llista 'per disputar l'alcaldia'

La formació, que concorrerà per primer cop sola, ha presentat els cinc primers membres d'una llista amb noms que repeteixen i perfils nous


  • Comparteix:

Imatge de les cinc primeres persones de la llista de la CUP / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de les cinc primeres persones de la llista de la CUP / Foto: Cugat Mèdia

L'actual portaveu de la CUP, Marco Simarro, serà l'alcaldable de la formació a les eleccions municipals del 2023. Simarro estarà acompanyat en els primers cinc llocs de la llista per Oriol Sànchez -regidor des del juliol-, Ariadna Sierra, Alba Johé i Francesc Colom. Un equip, ha dit Simarro, 'per disputar l'alcaldia' i garantir les propostes més transformadores, sigui dins o fora el govern. Així, la intenció del partit, que concorrerà per primera vegada sol, és augmentar la representació perquè les polítiques socials i de benestar estiguin 'sobre la taula'.

Per aconseguir incrementar els tres regidors actuals, la CUP ha apostat per mantenir la continuïtat del mandat actual amb Marco Simarro i Oriol Sànchez (número 8 el 2019), que va entrar al consistori el juliol passat en substitució de Núria Gibert; així com posar a les primeres posicions membres que ja van estar a la llista de 2019 com Alba Johé (número 22 al 2019); i incorporar cares noves com Ariadna Sierra i Francesc Colom.

Tots ells, formen o han format part de moviments i entitats socials de Sant Cugat. "La pluralitat, la diversitat i l'horitzontalitat" caracteritzen aquest equip, ha defensat Simarro, qui ha posat el focus en "seguir treballant i lluitant per un Sant Cugat per a tothom i per una ciutat que garanteixi els drets del veïnat"

Per aquest motiu l'alcaldable veu necessari augmentar la representativitat de la formació. "El desitjable seria fer-ho dins el govern", ha afirmat Simarro, tot i que cap resultat o escenari, ha concretat, passarà per davant del seu compromís amb les polítiques socials i transformadores.

En aquest sentit, el cap de llista ha situat el pacte del 2019, que els ha permès formar equip de govern amb ERC-MES i el PSC durant aquest mandat, com "un pacte d'excepcionalitat" per trencar amb 32 anys de governs convergents. Ara, ha advertit Simarro, les condicions i el context són uns altres i l'aposta és anar més a l'esquerra. "El programa social ha d'estar sobre la taula, si això ja no hi és, independentment de la relació aritmètica, tampoc podrem seure a parlar de cap manera".

La llista de la CUP no comptarà amb l'actual tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Lourdes Llorente, que el 2019 va ser la número 2, però ja ha complert dos mandats amb la CUP.




Marco Simarro

Som cinc persones amb la ferma convicció que cal seguir treballant i lluitant per un Sant Cugat per a tothom i per una ciutat que garanteixi els drets del veïnat i que sigui capaç de posar per davant dels interessos particulars l'interès col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.