Eleccions 2023: Les cares de la campanya electoral a Sant Cugat

Tots els partits amb representació al consistori ja tenen alcaldable


  • Comparteix:

Imatge dels alcaldables / Foto: Cugat Mèdia

Imatge dels alcaldables / Foto: Cugat Mèdia

Les eleccions municipals s'apropen i els partits polítics ja han engegat la maquinària. Tots els grups amb representació al consistori han designat ja els seus alcaldables i tenen sis mesos per tancar les llistes i els programes electorals. Totes les formacions han optat per posar al capdavant de les propostes cares conegudes per als ciutadans. Ha començat el compte enrere.


Junts estrena alcaldable

Foto: Cugat Mèdia

Un llarg procés de primàries, amb un empat a vots inclòs, ha donat finalment a Josep Maria Vallès la condició d'alcaldable de la formació. Han sonat molts noms per a aquesta tasca, i en continuen sonant, però Vallès a hores d'ara és qui substituirà en aquest repte Carmela Fortuny, que hi va renunciar. A més, incorpora un altre candidat a ser cap de llista, Carles Brugarolas, com a número 3. El tercer precandidat, Aitor Arriaga, ja s'havia sumat a la candidatura de Brugarolas. Vallès estarà acompanyat com a número 2 per Cristina Paraira, que és regidora des del 2003 i repeteix a les llistes.

Josep Maria Vallès, exdirector del 'Tot Sant Cugat', va començar la carrera política als comicis de 2019, com a número 4 de la llista que encapçalava Carmela Fortuny.

En les eleccions de 2019, Junts per Sant Cugat va aconseguir nou regidors, però no va aconseguir tancar cap pacte per mantenir la vara d'alcaldia.

ERC confia en Ingla per mantenir l'alcaldia

Foto: Cugat Mèdia
L'assemblea de la secció local d'ERC Sant Cugat ha renovat la confiança en Mireia Ingla per revalidar l'alcaldia de la ciutat. La seva ha estat l'única candidatura que s'ha presentat i ha rebut el 96% dels vots emesos.

Amb la del 2023, Ingla ja haurà estat cap de llista d'ERC a Sant Cugat quatre vegades. El primer cop, l'any 2011, ERC no va obtenir representació al ple. L'any 2015 el grup municipal liderat per Ingla va obtenir tres regidors. I l'any 2019 van aconseguir-ne sis i, gràcies al pacte de govern amb el PSC i la CUP-PC, Ingla va esdevenir alcaldessa.

Soler tornar a ser l'alcaldable

Foto: Cugat Mèdia
El primer secretari del PSC, Pere Soler, és per la tercera vegada l'alcaldable del PSC de Sant Cugat. La de Soler era l'única candidatura que es va presentar a l'elecció de cap de llista.

El primer secretari dels socialistes de Sant Cugat és regidor des de 2011, quan va ser el número 2 d'una llista que encapçalava Ferran Villaseñor. L'any 2015 va concórrer a les eleccions com a alcaldable de la formació i va ser l'únic regidor. En aquell mandat, durant l'any 2017, va cristal·litzar un acord entre el PSC i CiU / PDeCAT, amb el qual va ocupar la tinència d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals. Va ser un pacte que va acabar trencant-se de mutu acord després dels fets de l'1-O.

Soler va repetir com a cap de llista als comicis de 2019, quan el PSC va aconseguir quatre regidors que van permetre sumar amb ERC-MES i la CUP-PC per fer possible el govern actual.

Aldo Ciprian, ratificat pel partit com cap de llista

Foto: Cugat Mèdia
L'actual portaveu de Ciutadans (Cs), Aldo Ciprian, és l'alcaldable del partit a les eleccions municipals de 2023, després de la ratificació de la formació. Per a Ciprian també seran els tercers comicis consecutius com a cap de la llista del partit taronja. L'any 2015 Ciutadans va entrar al ple amb tres regidors, i els va mantenir el 2019. En aquest mandat, però, el grup municipal ha perdut un regidor, amb la marxa de Munia Fernández-Jordán, que ha mantingut l'acta com a regidora no adscrita.

En una entrevista a Cugat Mèdia, Ciprian va manifestar la voluntat que l'acompanyin als llocs alts de la llista l'actual número dos al grup municipal, el regidor Sergio Blázquez, i també el vocal de la junta de veïns de Valldoreix, José Miguel García.

Simarro escala fins a la primera posició

Foto: Cugat Mèdia
L'actual portaveu de la CUP, Marco Simarro, és l'alcaldable de la CUP. Simarro ja ha substituït Núria Gibert en les tasques com a tinent d'alcaldia de Drets Socials i ara també ho farà com a cap de llista. Ha estat el darrer alcaldable en donar-se a conèixer i ho ha fet presentant els noms de les persones que ocuparan els primers cinc llocs de la llista, on també està com a número 2, Oriol Sánchez, regidor des del juliol passat.

Qui no hi serà a l'equip electoral és la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente, que per limitació de mandats ja no pot repetir a les llistes.

La CUP va obtenir als darrers comicis municipals tres regidors, fet que els va permetre entrar per primera vegada al govern municipal de la mà d'ERC-MES i el PSC.

En Comú Podem i el PP

Sant Cugat en Comú i el PP van perdre la representació al ple municipal en les eleccions de 2019. La segmentació de la candidatura de l'espai dels comuns entre Sant Cugat en Comú i Podem va dividir el vot i va deixar fora ambdues formacions, que quatre anys després concorreran plegades als comicis. El cap de llista serà Ramon Gutiérrez, que es va estrenar com a alcaldable el 2019, després d'haver estat regidor per ICV-EUiA.

El mateix passa amb el PP, que també va quedar fora del ple fa quatre anys. Tot i així, el president del partit, Álvaro Benejam, es torna a posar al capdavant de la proposta electoral del PP, una responsabilitat que assumirà per segona vegada consecutiva una vegada l'assemblea l'hagi ratificat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.