El govern de l'EMD de Valldoreix proposa un pressupost de 9,5 milions per al 2023

Es tracta d'un pressupost continuista, encara amb una previsió a la baixa dels ingressos per la incertesa per la recaptació de les plusvàlues


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la junta de veïns de Valldoreix de setembre / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la junta de veïns de Valldoreix de setembre / Foto: Cugat Mèdia

El govern de l'EMD de Valldoreix proposa un pressupost de 9,5 milions d'euros per a l'any que ve. La vocal d'Economia de l'administració descentralitzada, Lluïsa Muñoz, va presentar la setmana passada en l'audiència pública els comptes, que ha qualificat de 'continuistes'; de fet, són només 300.000 euros més baixos que els de l'exercici 2022. Muñoz ha assegurat que la capacitat inversora està garantida, ja que l'EMD té via lliure per disposar de 2 milions del romanent de tresoreria, arran de la suspensió de la regla de la despesa.

El caràcter continuista dels comptes municipals manté també la prudència per la incertesa per la recaptació de les plusvàlues. Així, a través d'impostos directes, es preveu recaptar 930.000 euros; és un milió menys que l'any 2020, abans de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la una part de la llei sobre l'impost de la plusvàlua.

Ingressos previstos per l'EMD per al 2023 / Font: EMD Valldoreix

Ingressos previstos per l'EMD per al 2023 / Font: EMD Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia


Previsió de despesa de l'EMD per al 2023 / Font: EMD Valldoreix

Previsió de despesa de l'EMD per al 2023 / Font: EMD Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia


La font d'ingrés més gran és la transferència provinent de l'Ajuntament de Sant Cugat, xifrada en 7,6 milions d'euros, a falta de confirmació per part del consistori. L'EMD també rep ingressos per part d'altres administracions, com la Generalitat (643.373 euros) o la Diputació de Barcelona (525.000 euros). L'administració descentralitzada també beu d'ingressos patrimonials, que suposen 32.000 euros provinents del pagament, per exemple, de concessions municipals a la vila.

Tot plegat ha de servir per fer front a les despeses de l'EMD: 2,7 milions per pagar els sous dels treballadors municipals, 2,6 milions per a la compra de béns corrents i serveis i 5.000 euros per fer front als interessos. Pel que fa a les transferències corrents (concessió de transports, subvencions, beques i ajuts...), l'administració valldoreixenca reserva 4,2 milions.

Enguany l'EMD, assumint que ja no cal fer un esforç extraordinari com el que obligava la crisi de la Covid-19, no destina cap aportació a fons de contingència.

Pel que fa a les inversions, l'EMD té previst gastar 41.000 euros per al manteniment informàtic a l'escola Ferran Clua i a l'Escola Bressol. Al llarg de 2023, l'executiu valldoreixenc té previst incorporar els recursos pertinents als projectes que es vagin concretant, via modificacions pressupostàries que beuran del romanent de tresoreria. En tot cas, les inversions previstes per a l'any vinent encara no estan definides i es pactaran en una reunió entre el govern i l'oposició.

El govern valldoreixenc té previst portar a aprovació provisional la proposta dels comptes a la sessió plenària d'aquest mes. Per fer que prosperi, l'executiu necessitarà que almenys un dels vocals de l'oposició s'abstingui, tal com va passar l'any passat.

Mira aquí l'audiència pública del pressupost 2023 de l'EMD de Valldoreix




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.