Sant Cugat té 95 habitatges turístics registrats

L'Ajuntament n'ha limitat el creixement i ha denegat 22 de les 47 peticions des de la limitació d'aquesta activitat al municipi


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Sant Cugat compta amb 95 habitatges turístics repartits pel municipi. La xifra ha variat poc des del 2019, quan l'Ajuntament va decidir suspendre temporalment aquest tipus de llicències i limitar-les, ja que s'havia registrat un augment del 200% de les peticions durant el primer trimestre del 2019 respecte al mateix període de l'any anterior. La regulació va començar a aplicar-se l'abril del 2021 i des de llavors el consistori ha rebut 47 peticions, n'ha denegat 22, n'ha acceptat 16 i la resta està en tràmit.

ESCOLTA-HO

Així, aquesta regulació ha aconseguit parar l'impacte de l'expansió dels habitatges turístics a la ciutat, que s'hi ubiquen principalment al centre del municipi.

La regulació aprovada el 2021 preveu condicionants com la separació mínima de 300 metres entre habitatges i la prohibició d'implantació a plantes baixes, tret de cases unifamiliars, i a sòl destinat a habitatge protegir i edificacions fora d'ordenació. Afecta els establiments d'allotjament temporal, però també residències d'estudiants, albergs de joventut o pensions.

És per això que el ple municipal d'aquest dilluns ha aprovat una modificació per excloure les residències d'estudiants d'aquesta regulació i que no quedin limitades pels 300 metres de separació. La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, tret de Junts que s'hi ha abstingut en considerar que calen dues regulacions separades segons el tipus d'allotjament temporal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.