El recurs al Suprem de Núñez i Navarro, darrer obstacle per a la protecció de Torre Negra

El ple municipal ha donat compte de la sentència en ferm que rebutja el recurs dels petits propietaris


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

La via judicial contra la conversió de Torre Negra en sòl no urbanitzable va tancant capítols després de 20 anys de litigi. El darrer és la sentència en ferm del juliol que desestima el recurs contenciós administratiu interposat per l'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra contra aquesta modificació per protegir de la construcció l'espai, de la qual s'ha donat compte aquest dilluns al ple municipal. Amb aquesta darrera sentència, la protecció del sector de Torre Negra està només pendent d'un últim recurs, el presentat per Núñez i Navarro al Tribunal Suprem.

ESCOLTA-HO

A l'espera del posicionament del Tribunal Suprem respecte el recurs de cassació presentat per Núñez i Navarro, de moment aquesta darrera sentència confirma, com les anteriors, la potestat de l'Ajuntament de modificar el Pla General Metropolità (PGM) a Torre Negra per convertir-lo de sòl urbanitzable no delimitat a sòl no urbanitzable ordinari. Una transformació -el tercer intent del consistori- que es va aprovar definitivament per la Generalitat el juny del 2018 i contra la qual es van presentar diversos recursos, entre els quals el de Núñez i Navarro i l'associació que aplega els petits propietaris.

Tots ells han estat desestimats. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha recordat que el recurs de Núñez i Navarro també va ser desestimat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que només queda pendent el recurs al Tribunal Suprem per "celebrar la fi d'aquest procés tan llarg".

Es tracta d'una opció que ha descartat l'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra, que dona per tancada aquesta via judicial contra la protecció de Torre Negra, però que ha iniciat una reclamació patrimonial de 400 milions d'euros com a compensació per la conversió del sector en sòl no urbanitzable.

CONSULTA AQUÍ LA CRONOLOGIA DE LA PROTECCIÓ DE TORRE NEGRA






Francesc Duch

De les quatre vies jurídiques relacionades amb Torre Negra, tres estaven tancades a finals de juliol i van anunciar la denegació del recurs de Nuñez i Navarro. Ara només queda pendent el recurs de cassació presentat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.