Les afectacions de les obres de l'avinguda de Cerdanyola, al consell de barri de Centre Est

El veïnat ha exposat les seves preocupacions sobre les actuacions del segon tram de la via a la sessió ordinària d'aquest dimecres


Temes relacionats

La vianantització del segon tram de l'av. Cerdanyola començarà després de Reis (29/nov/22)


  • Comparteix:

El segon tram de l'avinguda de Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

El segon tram de l'avinguda de Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

La remodelació del segon tram de l'avinguda de Cerdanyola avança segons el previst. Tal com ha explicat l'Ajuntament al consell de barri del Centre Est en la sessió ordinària d'aquest dimecres, els treballs van començar el 23 de gener al carrer Borrell, on s'està renovant el clavegueram i l'asfaltatge entre els carrers d'Orient i Monestir. La previsió és continuar rehabilitant el carrer Borrell fins a l'avinguda Cerdanyola i, cap a l'abril, començar les actuacions de vianantització a l'avinguda Cerdanyola, una última fase que hauria de durar uns set o vuit mesos, segons les previsions inicials. El veïnat ha aprofitat la sessió per exposar tots els dubtes respecte a les afectacions que patirà el barri arran de les obres.

Una de les qüestions que s'han posat sobre la taula ha estat la necessitat de fer un "seguiment exhaustiu a la constructora" per part de l'Ajuntament per evitar que les obres s'allarguin tant "com va passar al primer tram". També s'ha demanat cura a l'hora de repensar la mobilitat i de decidir les direccions dels carrers que serviran d'alternativa a l'avinguda de Cerdanyola, per evitar, entre altres coses, que el trànsit es multipliqui en determinats punts.

Pel que fa a les parades d'autobús, s'eliminaran definitivament les de l'avinguda Cerdanyola amb passeig Torreblanca i la de passeig Torreblanca amb el carrer Vallès. A més, les línies de l'autobús urbà que hi passen modificaran el seu recorregut per tal de cobrir el recorregut amb tres parades perifèriques: les de l'inici i final de l'avinguda de Cerdanyola i una de la Rambla del Celler. Totes elles es troben a menys de 300 metres de les eliminades.

La presidenta del consell, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona, ha afegit que es formarà un equip de seguiment d'obres, format per representants del comerç i del veïnat, perquè informin de qualsevol problema que pugui sorgir durant les actuacions.

Altres actuacions al barri

La sessió també ha servit per informar el veïnat de les últimes actuacions que s'han dut a terme al barri, entre les quals destaquen la remodelació del carrer d'Abat Marcet, ja en la seva fase final; la pacificació de l'escola Collserola, que dos veïns han criticat per ser un disseny "molt intrusiu visualment" o, directament, "horrorosament lleig"; el tancament durant la nit dels Jardins del Vallès, a falta de l'aprovació d'un decret i la senyalització de l'horari; i la posada en marxa del projecte de la Nevera Solidària.

La Nevera Solidària és un projecte que es va engegar a finals de 2022 al barri de Sant Francesc amb l'objectiu d'evitar el malbaratament d'aliments. Concretament, els comerços del barri que ho desitgin, poden portar els aliments que tinguin a punt de caducar al Xalet Negre, on el veïnat pot passar i agafar allò que desitgi. L'objectiu és aconseguir que s'hi adhereixin el màxim de comerços i que els veïns s'acostumin a recollir els aliments abans que es facin malbé.

Altres temes del consell de barri

El regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez, ha explicat als assistents que hi ha una comissió d'estudi elaborant un nou reglament per al consell de barri, així com fent una proposta de delimitació dels barris. Sànchez també ha avançat que, a banda de la proposta que ja està treballant la comissió d'estudi, s'organitzarà una taula de treball amb els habituals del consell per conèixer la seva valoració sobre el funcionament d'aquest òrgan durant el mandat actual.

D'altra banda, el regidor de Participació i Barris també ha explicat els projectes dels pressupostos participatius 2022-2023 guanyadors del Centre Est, i ha repassat l'estat dels projectes de l'anterior edició, dels quals hi ha deu projectes executats i un procés de redacció.

Més preocupacions del veïnat

El trànsit continu del passeig de Francesc Macià, la ubicació reiterativa de la fira d'atraccions al parc de Can Vernet, la falta de participació d'alguns barris en els pressupostos participatius i l'ús fora-d'hores de la pista de futbol de Sant Francesc són algunes de les queixes que el veïnat ha volgut exposar al consell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.