Junts alerta d'un 'forat' d'entre 14 i 15 milions en els comptes municipals

La formació alerta que per revertir la situació caldran retallades que seran perceptibles per a la ciutadania


  • Comparteix:

Els regidors de Junts, aquest dimarts a la seva seu / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Junts, aquest dimarts a la seva seu / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat alerta que l'Ajuntament té un 'forat' econòmic del 10% del pressupost. Són entre 14 i 15 milions d'euros menys que, segons el principal grup de l'oposició, comprometen la capacitat del consistori per fer front a tota la despesa ordinària. En una roda de premsa, el portaveu de Junts, Josep Maria Vallès, ha carregat contra els tres grups de l'executiu (ERC-MES, PSC i CUP-PC) pel que considera una gestió 'nefasta' de la qual porten 'advertint' des de principis del mandat.

En aquest sentit, el regidor Carles Brugarolas ha atribuït la situació a la congelació de tributs i a l'augment de la despesa. "No pots estirar més el braç que la màniga", ha apuntat. En tot cas, el grup municipal espera fer una valoració amb tots els detalls un cop es concreti la liquidació del pressupost de 2022; que segons ha explicat aquest dilluns al ple municipal el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, tenen temps per presentar aquest balanç fins al 28 de febrer.

El que més preocupa a Junts és la repercussió que tindrà aquest desquadrament dels comptes, que atribueixen al fet d'haver usat el romanent de tresoreria per fer front a despeses ordinàries. "Hem demanat transparència perquè se sàpiga, tot això", ha dit Brugarolas en referència a com afectarà tot plegat a les subvencions, les inversions i, també, la despesa ordinària. Són unes explicacions que el principal grup de l'oposició vol que es donin el més aviat possible, perquè les responsabilitats s'exigeixin al govern actual i no al que es configuri després de les eleccions de maig.

Amb tot això sobre la taula, des de Junts preveuen un pressupost de 2024 "molt dur". De fet, Brugarolas creu que recuperar una situació de tranquil·litat podria trigar dos exercicis. Aquests comptes que estan per venir, ha advertit el regidor, afectaran la capacitat d'acció de l'Ajuntament i caldrà "reduir allò que afecti el menys important". Són unes retallades que, preveu Brugarolas, seran "perceptibles" per a la ciutadania.


Carles Brugarolas

No pots estirar més el braç que la màniga. Un any per una situació molt puntual? D'acord. Però més ens porta a la situació en què estem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.