Ja es pot demanar el vot per correu per a les eleccions espanyoles

El termini acaba el 13 de juliol, 10 dies abans de la jornada dels comicis


  • Comparteix:

Un treballador de Correus lliurant els vots per correu / Foto: Premsa Sant Cugat

Un treballador de Correus lliurant els vots per correu / Foto: Premsa Sant Cugat

El 23 de juliol hi haurà eleccions generals. Amb el dia de la jornada electoral fixat, després de l'anunci sorpresa del president espanyol, Pedro Sánchez, d'avançar els comicis, hi ha tot un calendari de dates clau que ja s'han activat. El vot per correu per a les eleccions generals ja es pot sol·licitar a partir d'aquest mateix dimarts, 30 de maig. Més enllà que siguin unes eleccions anticipades es dona també el fet que són les primeres que se celebren en plenes vacances d'estiu. Per això, el vot per correu pot ser una opció per a molts ciutadans que no estaran al seu municipi en la jornada electoral. Per a les eleccions municipals del 2023, 984.000 ciutadans de l'estat ja van enviar el seu vot per correu.

El termini per demanar el vot per correu finalitzarà, segons la llei electoral, el 13 de juliol, 10 dies abans de la jornada dels comicis. La sol·licitud pot fer-se presencialment, amb el document nacional d'identitat (DNI). Més tard, els ciutadans tindran uns dies de marge per emetre el vot per via certificada: serà, com a molt tard, el 19 de juliol.

L'imprès de sol·licitud del vot per correu es pot descarregar al web del Ministeri de l'Interior i també pot presentar-se per via telemàtica a la pàgina de Correus o, presencialment, en una de les seves oficines. Serà dies després quan el votant rebrà a casa un sobre amb les paperetes de cada formació política que concorrerà als comicis, així com el certificat d'inscripció en el cens i un altre sobre la direcció de la mesa on li correspon votar.

La campanya electoral del 23-J començarà el 7 de juliol i la sessió constitutiva tindrà lloc el 17 d'agost

La campanya electoral dels comicis estatals del 23 de juliol durarà 15 dies com és habitual, des del divendres 7 del mateix mes a les 0.00 h fins al divendres 21 de juliol a les 23.59 h., segons el reial decret de convocatòria d'eleccions aprovat aquest dilluns pel govern de Pedro Sánchez en Consell de Ministres extraordinari. Un cop celebrades les eleccions, les cambres resultants es reuniran, en sessions consecutives, el dia 17 d'agost a les 10.00 h. D'aquesta manera es posarà fi a la legislatura que va començar el 10 de novembre del 2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.