Pere Soler (PSC), disposat a continuar quatre anys a l'oposició

El líder socialista ho ha comunicat aquest dilluns a l'executiva local, i aquesta ha obert un període de reflexió


  • Comparteix:

Pere Soler vol seguir quatre anys més a l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler vol seguir quatre anys més a l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler està disposat a continuar els pròxims quatre anys com a portaveu del grup del PSC a l'oposició. Així ho ha comunicat aquest dilluns a l'executiva del partit socialista local, i ho ha confirmat el mateix Soler en una entrevista a Cugat Mèdia enregistrada abans de la roda de premsa de Mireia Ingla. L'executiva local obre ara un període de reflexió per prendre una decisió. Soler també ha fet una anàlisi dels resultats i explica que només han perdut un 1% del percentatge de vot de fa quatre anys i que són la força política que menys ha perdut de les cinc que tenien representació al ple fins ara.

Malgrat que Pere Soler es veu amb forces per seguir quatre anys a l'oposició, no descarta que després de les eleccions espanyoles, o després de l'estiu, el partit opti per un relleu a la primera secretaria del partit a Sant Cugat.

Anàlisi de resultats

Soler creu que la causa principal dels resultats és l'abstenció: "La valoració que fem és que les tres forces d'esquerra segueixen sumant més vots que Junts, però la desproporció de la llei D'Hondt dona aquest salt abismal de regidors". Tot i aquesta lectura, admet que una part de vot de càstig a la gestió del tripartit també n'hi ha hagut.

Pacte amb Junts?

I respecte a la possibilitat de pactar amb Junts, el líder socialista està disposat a escoltar Josep Maria Vallès, si li truca. "Ara per ara no he rebut cap trucada ni cap acostament per part de Junts a nivell local, i crec que perquè hi hagi un pacte les persones han de voler pactar, i qui té la força per iniciar les converses no és el PSC. Si ens truquen, escoltarem i parlarem, però de moment no s'ha produït", ha admès.

Soler, de fet, creu que Vallès vol ser investit alcalde amb minoria el pròxim 17 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.