L'assemblea d'ERC no tanca cap porta amb Junts i convida el partit a seguir 'parlant'

Divendres passat Junts es va reunir amb Álvaro Benejam del PP per explorar en quines necessitats de la ciutat es podrien posar d'acord els dos partits


Temes relacionats

Junts i ERC es reuneixen per primera vegada per explorar un possible pacte ( 2/jun/23)

Anàlisi del 28-M: incògnites i certeses ( 2/jun/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'últim acte de campanya electoral d'Esquerra / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu de l'últim acte de campanya electoral d'Esquerra / Foto: Cedida

ERC Sant Cugat no tanca encara cap porta davant l'escenari que se li presenta al davant després del revés electoral del 28-M. Després de dues hores i mitja d'assemblea amb la militància per valorar els resultats de les municipals i la primera trobada amb Junts, el partit republicà no ha pres encara cap decisió i manté totes les opcions vives, segons ha pogut saber Cugat Mèdia. O bé quedar-se a l'oposició i liderar l'alternativa a Junts durant quatre anys, o bé pactar amb Josep Maria Vallès, tan a dins del govern com oferint estabilitat des de fora. Els militants han validat, per tant, que el partit segueixi negociant sense línies vermelles, i que qualsevol decisió final sigui validada per l'assemblea. El paral·lel, el futur alcalde de Sant Cugat es va reunir divendres amb el PP per veure en quins temes de ciutat podrien arribar a acords concrets.

Durant l'assemblea d'ERC d'aquest dilluns, fonts coneixedores expliquen que han parlat diferents membres del partit i també militants, i que cadascú ha dit la seva opinió sobre aquestes opcions que el partit té sobre la taula. Els més contundents han sigut els membres del Jovent Republicà, que s'oposen a entrar al govern amb Junts. D'altres, com algun membre que ha format part del govern els últims quatre anys, ha defensat el pacte per influir des de dins. També hi ha hagut algun militant que ha demanat no córrer per prendre una decisió i esperar als resultats de les eleccions espanyoles del 23 de juliol.

L'única conclusió ha sigut que el partit segueixi parlant i negociant possibles acords, però que aquests, siguin els que siguin, els haurà de votar la militància.

Ramon Segura, vocal de l'EMD

Una decisió que sí que s'ha pres per unanimitat a l'assemblea republicana ha sigut ratificar Ramon Segura com a vocal d'ERC a la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix. Segura va entrar quan Lluís Cahís va plegar el març de 2022, i ha sigut el representant d'Esquerra a Valldoreix fins al final del mandat.

Álvaro Benejam i Alfredo Bergua, dos dels tres regidors del PP el proper mandat

Álvaro Benejam i Alfredo Bergua, dos dels tres regidors del PP el proper mandat / Foto: Cugat Mèdia

Reunió Junts-PP

Per la seva banda, Josep Maria Vallès sembla que es vol reunir amb totes les forces polítiques que han aconseguit representació al ple municipal el 28-M, i divendres -el dia després de reunir-se amb ERC- es va trobar amb Álvaro Benejam del PP, que ha tornat a la casa gran amb tres regidors. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la trobada no va ser per explorar cap pacte estable -tampoc sumen 13 regidors-, sinó per saber en quines necessitats de la ciutat es podrien posar d'acord per arribar a pactes puntuals. De moment, Vallès encara no s'ha reunit amb el PSC ni amb En Comú Podem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.