Pere Soler fa un pas al costat i deixa la política local

L'alcaldable del PSC no agafarà l'acta de regidor i dimiteix com a primer secretari del partit


Temes relacionats

Pere Soler (PSC), disposat a continuar quatre anys a l'oposició (30/mai/23)

El PSC 'queda tocat' amb tres regidors i s'exigeix autocrítica (28/mai/23)


  • Comparteix:

L'alcaldable del PSC de Sant Cugat, Pere Soler, dimiteix com a primer secretari del partit i no serà regidor en el proper mandat. La decisió de fer un pas al costat i deixar la política local arriba després dels resultats a les eleccions municipals, en què els socialistes han perdut un regidor. Així, Soler tanca una etapa de 12 anys, tot i que ha assegurat que ho fa 'abans del que volia'. Segons ha explicat en roda de premsa aquest dimarts, la seva intenció era fer un traspàs 'tranquil' per garantir el relleu, però la direcció nacional del partit ha optat per 'una altra estratègia' i part de l'assemblea hi ha estat d'acord. Soler forma part del ple des del 2011, temps en què ha assumit diverses responsabilitats, entre les quals tinent d'alcaldia amb dos governs diferents gràcies a pactes amb tres forces polítiques diferents. Ha estat alcaldable del PSC en les tres últimes convocatòries. De moment, Soler continuarà vinculat al PSC com a militant de la formació i com a conseller nacional.



"Obro una nova etapa", ha anunciat Soler, qui ha asseguretat que han estat 12 anys de "feina intensa" amb diferents càrrecs i de "passió per la política local", en què la seva filosofia ha estat "viure la política i no viure de la política". Per això marxa, tot i que hagués preferit fer-ho d'un altra manera.

Soler ha acceptat que els resultats del partit a les eleccions municipals fan necessari el relleu, però hagués optat per un traspàs "tranquil i serè". Finalment, ha convingut amb la direcció nacional del partit -avalat per part de la militància- que calia "un pas al costat". I això és el que ha anunciat aquest dimarts. No prendrà possessió de l'acta de regidor i dimiteix com a primer secretari de l'agrupació local. Plega, però avisa al seu successor que l'alcaldia està més lluny que mai i que cal regeneració. En aquest sentit, ha apostat per donar pas a persones noves i joves, i no desconnectar de la política de Valldoreix.

Tot i així, el fins ara primer secretari del PSC a Sant Cugat ha volgut posar en valor la feina feta aquests anys, durant els quals han "multiplicat per quatre al representació al consistori" i han format govern amb un pacte progressista. Assegura que ha anat "sempre de cara" i ha defensat "els valors" del PSC.

Soler ha estat acompanyat durant la seva compareixença d'altres membres del partit com José Gallardo, Elena Vila i Susanna Casta, així com el coordinador general de l'Ajuntament, Ferran Villaseñor, i familiars. Ara, i després de la dimissió de Soler, el partit quedarà en mans d'una junta gestora fins que s'elegeixi un nou primer secretari. El que sí que ha quedat ja definit és que Pilar Gorina, que anava al número 4 de la llista, entrarà al ple com a regidora, i que Elena Vila serà la portaveu del grup municipal, segons ha pogut saber Cugat Mèdia.

Trajectòria de Pere Soler

Llicenciat en Geografia, Història i Història de l'Art, Pere Soler va entrar al consistori al 2011 com a regidor i número 2 d'una llista que encapçalava Ferran Villaseñor. El 2015 va concórrer a les eleccions com a alcaldable obtenint un únic regidor. En aquell mandat, durant l'any 2017, va cristal·litzar un acord entre el PSC i CiU / PDeCAT, amb el qual va ocupar la tinència d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals. Va ser un pacte que va acabar trencant-se de mutu acord després dels fets de l'1-O. Soler va repetir com a cap de llista als comicis de 2019, quan el PSC va aconseguir quatre regidors que van permetre sumar amb ERC-MES i la CUP-PC per fer possible el govern actual.

Durant aquest mandat ha estat tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport. Actualment, té el seu lloc de feina a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

ERC i la CUP

Els altres grups amb què el PSC ha compartit govern en el mandat que ara es tanca, ERC i la CUP, també han experimentat canvis arran dels resultats del 28-M. Els republicans van perdre dos dels sis regidors que tenien, cosa que ha tingut com a conseqüència la renúncia de l'alcaldessa en funcions i alcaldable, Mireia Ingla. Per la seva banda, els cupaires han perdut un dels tres regidors. L'alcaldable, Marco Simarro, ha decidit mantenir-se com a portaveu del grup municipal per exercir d'oposició; ara bé, el número 2, Oriol Sànchez, ha renunciat a l'acta de regidor i, per tant, la número 3, Ariadna Sierra, s'incorporarà aquest dissabte al plenari.


Pere Soler

Després de parlar amb el partit a àmbit nacional, hem convingut que el millor és canviar d'estrategies i fer un pas al costat perquè sigui un altre company qui millori els resultats. Em veia amb ganes d'iniciar una etapa tranquil·la de traspàs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.