Qui és Josep Maria Vallès, el nou alcalde de Sant Cugat

Vallès liderarà el nou govern de la ciutat després de quatre anys com a regidor de Junts a l'Ajuntament


  • Comparteix:

El nou alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès / Foto: Cedida

El nou alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès / Foto: Cedida

Josep Maria Vallès pren possessió com a alcalde de Sant Cugat aquest dissabte. Després que Junts s'erigís com la primera força a les eleccions municipals i la patacada de les forces d'esquerra, que no han pogut construir un pacte alternatiu, Vallès alça aquest dissabte la vara d'alcaldia. D'aquesta manera, culmina un camí que va iniciar el 2019, quan va deixar la direcció del TOT Sant Cugat per sumar-se a la llista de Junts per Sant Cugat, encapçalada per la llavors alcaldessa Carmela Fortuny.

Junts va obtenir nou regidors en els comicis i Vallès, que anava de número 4, va entrar el ple. El pacte entre ERC-MES, el PSC i la CUP-PC, però, va enviar el grup municipal a l'oposició. Després de dos anys com a regidor, Vallès va fer pública la seva voluntat de ser el futur alcaldable de Junts de cara a les eleccions municipals d'enguany. Una aspiració que també van comunicar el regidor Carles Brugarolas i el militant de Junts Aitor Arriaga, que finalment es va acabar retirant per sumar-se a la candidatura de Brugarolas.

Aquest procés de primàries de Junts va acabar amb un resultat que va posar al partit en un atzucac, i és que tant Josep Maria Vallès com Brugarolas van rebre 75 vots cadascun. Un empat que es va acabar desfent gràcies a Brugarolas, que va fer "un pas al costat" i es va integrar com a número 3 de la llista de Vallès. Per la seva banda, Carmela Fortuny, que llavors era la portaveu del partit, va renunciar al càrrec per cedir-li a Vallès i va descartar formar part de la llista electoral, tot i que s'ha mantingut com a regidora del grup municipal fins a les eleccions municipals d'enguany.

Ja com a alcaldable de la formació, durant la campanya electoral Vallès va reivindicar Junts com el partit capaç de protegir el "model de ciutat" davant l'acció de govern del tripartit durant l'últim mandat. Els resultats de Junts, que han obtingut nou regidors, i la pèrdua de vots de les esquerres han servit en safata l'alcaldia a Vallès, que podrà governar en solitari.

La seva trajectòria

Josep Maria Vallès va ser director del TOT Sant Cugat durant 26 anys. També va ser el director del Diari de Sant Cugat, des del 2000 fins al 2015, quan va tancar el mitjà. El nou alcalde, que va iniciar la seva carrera periodística a Ràdio Sant Cugat, també va dirigir la revista Món Sant Cugat.

El 2015 va provar sort amb la literatura i va publicar 'Polítics a la carta' (Viena edicions), una obra que recull 10 entrevistes a polítics catalans amb noms com Artur Mas, David Fernández i Mercè Conesa. En plena pandèmia, Vallès va coordinar el llibre 'Confinats', un recull de l'experiència de 100 persones durant l'inici de l'esclat de la pandèmia. La seva feina com a comunicador i periodista el van fer mereixedor el 2017 del premi Paul Harris del Rotary Club i va ser pregoner de la Festa Major de Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.