Així és Juanjo Cortés, el nou president de l'EMD de Valldoreix

Cortés liderarà un govern en minoria amb els vocals d'ERC, PSC i CUP


  • Comparteix:

Juanjo Cortés, el dia de presentació de la seva candidatura / Foto: Cugat Mèdia

Juanjo Cortés, el dia de presentació de la seva candidatura / Foto: Cugat Mèdia

Juanjo Cortés va ser el candidat més votat per presidir l'EMD de Valldoreix a les eleccions del 28-M i aquest dissabte pren possessió com a president de l'administració descentralitzada. Des de 2004, Cortés ha treballat com a tècnic al Departament de Treball a la Generalitat i tècnic de Protocol, Relacions Ciutadanes i Arxiu a l'EMD i, abans, havia fet de mestre de secundària. A la vila ha estat membre fundador i director del Museu de Valldoreix, del 1985 al 2014 i ha estat vinculat a entitats com l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i al Centre d'Estudis de Valldoreix.

Cortés va anunciar el maig de 2022 que seria el candidat de consens a la presidència de l'EMD. En aquesta primera etapa, Cortés va comptar amb el suport de l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent per Valldoreix, ERC, el PSC i En Comú Podem. Una equació d'esquerres en què hi faltaven només la CUP, Procés Constituent (PC) i Moviment d'Esquerres (MES). A falta d'un any per a les eleccions municipals, Cortés no els va tancar la porta i va convidar a aquestes formacions a unir-se al projecte.

Finalment, el febrer d'enguany, la CUP va acabar sumant-se a la candidatura de Juanjo Cortés. La formació anticapitalista es va comprometre a donar suport a Valldoreix Plural, però va avançar que en les vocalies de la junta de veïns, la formació defensaria el seu propi programa. El llavors vocal de la CUP a l'EMD, Ferran Margineda, també va anunciar que deixaria de ser vocal en acabar el mandat. Per la seva banda, Procés Constituent i Moviment d'Esquerres no van arribar mai a mostrar el seu suport a la candidatura de Juanjo Cortés ni a cap altra formació.

Amb l'agrupació d'electors definida, Cortés va defensar durant la campanya electoral que Valldoreix necessitava "un canvi" que havia de passar per "construir la vila a través de la pluralitat, tot potenciant la participació de la ciutadania com de les entitats". Gràcies als 1.303 vots aconseguits a les eleccions municipals, Cortés es va imposar a la candidatura de Som Valldoreix, que en va aconseguir 1.151. Tot i això, Cortés haurà de governar en minoria, ja que el PSC, ERC i la CUP tenen una vocalia cadascun. Junts en té tres, el PP ha tornat al plenari amb un i Vox irromp a la junta també amb un vocal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.