El PP posa la llavor per fer un pacte de ciutat en equipaments a Sant Cugat

El ple posa fil a l'agulla per preparar l'horitzó del Sant Cugat dels 100.000 habitants


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Biblioteca Central / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la Biblioteca Central / Foto: Cugat Mèdia

Plena harmonia entre els partits del ple per fer un pacte de ciutat en matèria d'equipaments i així dotar del màxim consens possible el mapa d'equipaments públics que Sant Cugat necessita per al futur. La proposta ha vingut d'una moció del PP que ha comptat amb els vots de tots els grups tret de la CUP que s'ha abstingut per la manca de concreció del document, tot i compartir l'objectiu. Amb l'aprovació de la moció, el ple escenifica la voluntat de dibuixar el full de ruta de prioritats, execució i calendari a curt, mig i llarg termini.

ESCOLTA-HO

Sant Cugat va camí dels 100.000 habitants i necessita posar negre sobre blanc amb relació a les necessitats ciutadanes en la carpeta d'equipaments i governar el creixement. El PP ho té clar: hi ha un dèficit important en aquest àmbit, sobretot 'en equipaments depenents de la Generalitat i del govern espanyol'. El regidor popular Alfredo Bergua ha mencionat demandes urgents com el quart CAP, l'hospital de referència o la segona residència tot agraint a totes les formacions, inclosa la CUP, veure amb bons ulls la proposta.

El compromís assolit implica la constitució d'una comissió de treball amb representació de tots els grups municipals per establir les prioritats d'aquest pacte de ciutat. Un pacte que per als comuns i el seu portaveu, Ramon Gutiérrez, passa per implicar la ciutadania perquè digui la seva en els òrgans de participació municipals. Més crític ha estat el cupaire Marco Simarro que ha lamentat que el document no sigui més ambiciós i ha emplaçat tots els grups ha cercar una proposta realista amb demandes 'urgents' com el nou local de Serveis Socials -que es va quedar en el tinter a l'anterior mandat- o l'adequació de la Masia de Can Canyameres. Des del PSC, Pilar Gorina ha subratllat que Sant Cugat ha de créixer 'acompanyat de serveis i de zones de cohesió veïnal'.



CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Alfredo Bergua

Amb el màxim acord polític i social ens fa més fort com a ciutat per reclamar més equipaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.