Jordi Puigneró: 'No serem una ciutat social si no som una ciutat digital'

El tinent d'alcaldia ha repassat a Cugat Mèdia les seves àrees i ha defensat la recuperació del projecte d'"Smart City" per a Sant Cugat


  • Comparteix:

Jordi Puigneró, alcalde accidental fins diumenge, a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Puigneró, alcalde accidental fins diumenge, a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, defensa la recuperació del projecte d''Smart City' per a Sant Cugat per fer més eficaç la gestió dels serveis públics mitjançant la tecnologia. Puigneró, que assumirà fins diumenge el paper d'alcalde accidental, ha repassat en una entrevista a Cugat Mèdia els projectes que té per aquesta nova temporada en les seves àrees.

"Smart City"

El nou govern vol recuperar el concepte de "ciutat intel·ligent" per gestionar, segons Puigneró, "de manera més eficaç les grans factures" del municipi, com la llum, l'aigua i la mobilitat, per exemple. En aquest sentit, el tinent d'alcaldia assegura que volen fer Sant Cugat de nou referent en aquest sentit i posar-la "en el mapa de les ciutats intel·ligents de Catalunya, d'on no hauria d'haver sortit mai". El responsable de l'àrea de Ciutat Digital també ha explicat que prioritzaran la millora de la digitalització en l'administració i que la tecnologia, a més, ha de servir per avaluar si el servei públic està ben gestionat o no, ja sigui municipalitzat o externalitzat. Puigneró també ha afegit que, per apostar polítiques socials, climàtiques i culturals cal apostar, abans, per la tecnologia i la digitalització.

Política lingüística

El tinent d'alcaldia s'ha mostrat sorprès, a més, per la "deixadesa lingüística" en l'àmbit, per exemple, informàtic, a l'Ajuntament. La creació d'una regidoria en aquest sentit, que depèn de la tinència d'alcaldia de Puigneró, per defensar la llengua catalana en tots els àmbits, és una altra de les prioritats del govern.

Relació amb Valldoreix

En l'àmbit de Relacions Institucionals, Puigneró també ha defensat la creació de la comissionada, personalitzada en Susanna Herrada, per negociar i renovar el conveni econòmic amb l'EMD de Valldoreix. El tinent d'alcaldia ha assegurat que es tracta, "com no podia ser d'una altra manera", d'una persona "que coneix perfectament" la Vila i que l'assessorarà per signar "el millor conveni possible per les dues parts".

Premis Santcugatenc de l'any

Puigneró també ha lamentat que el govern anterior deixés de celebrar els Premis Santcugatenc de l'any i ha anunciat la voluntat de recuperar-los, a més, de manera retroactiva: uns premis "pont" des del 2018 per acabar recuperant-los del tot amb normalitat.

Nou agermanament

També pel que fa a les Relacions Institucionals, en aquest mandat el govern pretén impulsar el que seria el quart agermanament de Sant Cugat. Si ja n'hi ha un europeu, amb la ciutat italiana d'Alba, un "ibèric", amb el poble extremeny de La Haba, i un de solidari, amb el poble del Sàhara Occidental Aargub, la intenció és fer una proposta per un nou agermanament "de caràcter lingüístic" amb un municipi de la Catalunya Nord, en el mateix sentit d'impulsar l'ús del català en tots els àmbits.

Paper a la Diputació de Barcelona

Jordi Puigneró és l'únic representant santcugatenc (i del Vallès Occidental) a la Diputació de Barcelona. El tinent d'alcaldia ha assegurat que defensarà el programa electoral del seu partit, Junts per Catalunya, a la comarca (des de l'oposició) i, en el cas concret de Sant Cugat, finançament per a determinades infraestructures com la nova Biblioteca Central de la ciutat.

Política supramunicipal

Finalment, l'exvicepresident de la Generalitat també ha fet balanç del seu cessament, primer, i de la posterior sortida de Junts del govern català. Ha assegurat que "hi havia gent que augurava que això seria la fi de Junts per Catalunya i ha estat tot al contrari": mentre que el seu partit, segons ell, "n'ha sortit enfortit", el govern "està més dèbil que mai". A més, pel que fa a la investidura del nou president espanyol, Puigneró ha explicat que el primer que demanaran per facilitar la investidura de Pedro Sánchez són "garanties i cobrar per avançat", i que veuran, en aquest sentit, si el proper 17 de setembre "es produeix aquest primer pagament", amb la defensa de Sánchez del català com a llengua oficial a la Unió Europea. El tinent d'alcaldia ha sentenciat dient que "Junts no som els del 'peix al cove', sinó que som els del 'fets al cove'".


Jordi Puigneró

No serem una ciutat social si no som una ciutat digital. No tindrem la possibilitat d'impulsar polítiques de canvi climàtic, per exemple, i també en l'àmbit social cada vegada més tot allò que fem requereix de tecnologia. Si no som capaços de fer una bona gestió difícilment tindrem els recursos per fer altres polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.