El PSC atribueix el dèficit de l'Ajuntament al context difícil i no a la mala planificació

La formació allarga la mà al govern i als grups municipals per treballar conjuntament la situació financera


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels membres del PSC / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu dels membres del PSC / Foto: Cugat Mèdia

El PSC, responsable econòmic del govern anterior, es defensa. El dèficit de l'Ajuntament no és conseqüència de la mala planificació, sinó d'un context global difícil, argumenta el grup municipal en un comunicat. Els socialistes atribueixen la situació financera del consistori a la davallada d'ingressos per la reforma de les plusvàlues, l'increment del cost de la massa salarial de l'Ajuntament, l'actualització dels preus dels contractes i la pujada de preus provocada per la inflació. Tot i així, asseguren compartir la preocupació i es posen a disposició per revertir la situació. En aquest sentit, animen el nou govern a començar abaixant els sous dels càrrecs electes, que es van apujar el juliol passat, i reduir la despesa en personal eventual.

"El nou govern té l'oportunitat de donar exemple revertint la pujada de sous dels regidors i la despesa en personal eventual", diu la portaveu del PSC, Elena Vila en el comunicat, on també es compromet a treballar perquè els santcugatencs no es vegin afectats per les conseqüències d'aquesta situació i a vetllar perquè no sigui un pretext per "descapitalitzar el patrimoni i els actius" de l'Ajuntament.

De fet, el PSC també trasllada part de la responsabilitat als governs anteriors al tripartit. En aquest sentit, recorda que el mandat anterior es va fer un sobreesforç per regularitzar "l'escenari caòtic" que es va trobar al consistori i es va fer front a una pandèmia.

També assegura que la situació econòmica de l'Ajuntament ja va ser explicada al final del mandat anterior i estava previst treballar en un pla econòmic financer. "Totes les decisions han estat preses en un context econòmic global difícil i de manera consensuada pels tres grups que formaven el govern", diu l'escrit que lamenta el posicionament de la CUP i recorda que ERC no va comparèixer a la roda de premsa a la qual es va explicar la situació financera del consistori.

Preguntada per Cugat Mèdia per si fan autocrítica, Vila ha dit que "quan estàs al capdavant d'una organització segurament no estàs al 100% encertat, però estem molt, molt satisfets d'haver fet el que calia per a la ciutat i de prendre decisions valentes".



Elena Vila

Nosaltres és el que ens vam trobar i vam ser transparents. Em sorprèn molt Brugarolas dient que no eren coneixedors del forat. Ho eren.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.