El PP demana la sortida 'immediata' d'ERC del govern de Sant Cugat

Afirma que Junts no pot tenir com a soci de govern 'un dels partits responsables del dèficit' de 25 milions


  • Comparteix:

Els tres regidors del PP han comparegut davant de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Els tres regidors del PP han comparegut davant de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

El PP demana que ERC abandoni de forma 'immediata' el govern de l'Ajuntament de Sant Cugat. Per als populars, Junts no pot tenir de soci un dels partits de l'últim govern després de comunicar que les arques municipals afronten actualment un dèficit de 25 milions d'euros. El portaveu del PP, Àlvaro Benejam, sosté que la seva demanda no respon a cap interès d'entrar a govern però sí que vol ser partícep i col·laborar en la solució del problema. També demana la celebració d'un ple extraordinari sobre 'la situació econòmica més greu de la història'.

100 dies i poc de govern i ja es demana trencar el pacte de govern entre Junts i ERC. El PP considera 'molt greu' el dèficit financer que ha fet públic aquesta setmana el govern, xifrat en 25 milions d'euros. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, creu que si Junts ha descobert ara que el 'forat' que denunciaven al final del mandat és d'aquestes dimensions ha de cessar els regidors d'ERC, primera força de l'anterior mandat.

De fet, Benejam ha assenyalat l'exalcaldessa, Mireia Ingla, com a 'responsable última' de la mala gestió del responsable econòmic de l'anterior govern, Pere Soler. Més coherent ha estat la CUP, ha dit el popular, per ser els primers en fer autocrítica. Benejam també ha repartit crítiques per al PSC 'per tenir la barra de fer exigències de solucions' quan són, diu, responsables de l'actual situació financera. A diferència del PSC, els populars sí consideren que va haver-hi una mala planificació, especialment per fer una previsió a l'alça dels ingressos en plusvàlues.

El PP comparteix la decisió anunciada pel tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, de no apujar impostos i fer retallades amb la menor afectació possible per als santcugatencs en els serveis no obligatoris. El PP ha assegurat que, podent governar en solitari i buscar suports puntuals, Junts mai no els demanaria pactar si en el futur trenquessin amb ERC.



Álvaro Benejam

No ens podem permetre la barra del PSC demanen solucions quan han estat ells la causa del problema. És un atzucac. Per això demanem la sortida d'ERC del govern, com a corresponsables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.