Així serà el nou servei de recollida de gats i gossos abandonats o perduts

El nou servei inclourà la gestió de la gatera i un pagament variable per servei prestat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la gatera municipal / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu de la gatera municipal / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Llum verda al plec de condicions del nou servei de recollida de gossos i gats abandonats o perduts. El ple ha aprovat -tots a favor, tret de Vox, que s'ha abstingut- els detalls del nou contracte, que se sotmetrà a licitació aviat en dos paquets: un per la recollida de gossos i gats domèstics perduts o abandonats a la via pública i de gats de colònia que tinguin menys de dos mesos d'edat, ja que són adoptables. L'altre és per a la gestió de la nova gatera municipal, que es va enllestir a finals del mandat passat i que encara no s'ha posat en funcionament.

ESCOLTA-HO

El servei s'articularà amb un contracte de quatre anys i està previst que suposi una despesa anual d'uns 330.000 euros. És un import orientatiu, ja que una altra de les novetats del nou contracte és un pagament variable en funció dels serveis prestats, com la recollida o la revisió veterinària. Fins ara, el servei es pagava amb una aportació municipal fixa.

Fins ara, el servei s'estava prestant sense contracte i, per tant, formava part dels reconeixements extrajudicials de crèdit. Fa un any, el concurs que s'havia redactat per renovar-lo va quedar desert, ja que Caldes Animal, l'única empresa que s'hi havia presentat (i que encara presta el servei) es va retirar.

La nova gatera

Pel que fa a la gatera, el nou espai només espera que s'adjudiqui qui la gestiona. Són unes instal·lacions de 360 metres quadrats, amb casetes que donin aixopluc als gats i tanques i reixes per delimitar el recinte i que podran acollir una trentena de felins. El govern anterior tenia la intenció de posar-la en marxa amb un pla d'ocupació fins que no es resolgués la licitació. El cert és, però, que això no ha estat així i de moment la gatera encara espera els primers inquilins.

Els gats que acollirà la gatera són aquells de colònies que s'hagin de reubicar o que estiguin en procés de recuperació d'un tractament veterinari i exemplars relacionats amb casos de síndrome de Noè o altres situacions concretes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.