L'Ajuntament crearà un pla d'acció i inversió per preveure les necessitats de les escoles bressol

Desenes de persones han reclamat mesures urgents per cobrir les vacants de personal a l'audiència pública


  • Comparteix:

Les famílies han portat pancartes reivindicatives al ple / Foto: Cugat Mèdia

Les famílies han portat pancartes reivindicatives al ple / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament crearà una comissió de treball per establir un pla d'acció i inversió per preveure les necessitats de les escoles bressol a mig termini en funció de la disposició econòmica i les demandes del servei. Així ho ha aprovat el ple en una moció alternativa de l'equip de govern, que ha fet una esmena a la totalitat a una moció del PSC, la CUP i En Comú Podem que proposava augmentar grups a les escoles bressol La Mimosa, Valldoreix, El Molí i Cavall Fort i iniciar el projecte d'una nova escola bressol el curs que ve. El govern, però, no hi ha donat suport per 'l'impossible compliment dels acords en les dates que es proposen' i per això ha presentat una moció alternativa.

ESCOLTA-HO

La moció s'ha aprovat després que desenes de famílies i mestres de les escoles bressol públiques de Sant Cugat hagin aprofitat l'audiència pública per reclamar mesures urgents davant la manca de personal que pateixen els centres. Alba Peña, com a portaveu de les famílies, ha denunciat "la falta de mans" a les escoles que provoca que les mestres hagin d'anar "al límit". "No ens interessen les qüestions burocràtiques i legals, poseu-vos les piles", ha exclamat Peña, que ja va acudir al ple anterior. Després ha estat el torn d'una mestra d'un dels centres, que ha explicat que han començat el curs amb vacants i que han arribat a "l'esgotament".

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha assegurat als assistents que des del consistori estan "molt preocupats" i que estan treballant per posar remei a una de les "prioritats" del govern. Tot i això, ha reconegut que han tingut poc marge per treballar. "Només hem tingut dos mesos hàbils", ha dit Vallès entre el murmuri desaprovador de les famílies. Per la seva banda, la regidora d'Educació, Carme Ardid, ha explicat que han demanat "agilitat" en la tramitació de la contractació de personal de les escoles bressol, però que hi ha processos que depenen de l'administració que no estan "en les seves mans". Unes explicacions que no han convençut les famílies, que al crit de "no n'hi ha prou" han fet saber el seu enuig al govern.

També ha lamentat la situació la regidora del PSC Pilar Gorina, que ha reclamat a Vallès una solució a la manca de substitutes per a les vacants. L'alcalde s'ha limitat a recordar a Gorina que en el mandat anterior va ser regidora d'Educació i que ho podrien "haver treballat" perquè el govern actual s'hagués trobat "una situació millor".






Carme Ardid

Atès que la majoria dels punts que es proposen són d'impossible compliment en les dates que proposen, l'esmena proposa crear un pla d'acció i inversió per preveure les necessitats de les escoles bressol.

Alba Peña

Que no s'equivoqui ningú, les mestres que tinc aquí darrere fan una feina que no sé si algú d'aquí seria capaç de fer. S'estan deixant la pell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.