Sant Cugat recorda totes les víctimes del cop d'estat, la guerra i el franquisme

Ni Vox ni PP s'han afegit a l'homenatge, que ha aplegat una cinquantena de persones


  • Comparteix:

Imatge del minut de silenci / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge del minut de silenci / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

La Llei de Memoria Democràtica determina el 31 d'octubre com a Dia del Record i Homenatge a totes les víctimes del cop d'estat militar, la guerra i la dictadura. Sant Cugat s'ha afegit aquest dimarts a aquesta commemoració amb un minut de silenci i la lectura de la declaració de la junta de portaveus que acorda, precisament, commemorar aquesta data. Una cinquantena de persones s'han sumat a l'homenatge, entre ells els representants polítics, tret del PP i Vox, que tampoc van donar suport a la declaració.

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ DE LA JUNTA DE PORTAVEUS

La declaració acorda commemorar cada 31 d'octubre el Dia del Record i Homenatge a totes les víctimes del cop d'estat militar, la guerra i la dictadura franquista, convocant un minut de silenci i organitzant altres activitats per conscienciar la ciutadania de Sant Cugat de la pèrdua en vides humanes, cultural i lingüística, a més de drets fonamentals, que va suposar la guerra civil i la dictadura franquista.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha estat l'encarregat de la lectura de la declaració, que ha anat seguida del minut de silenci que es repetirà cada 31 d'octubre.




Josep Maria Vallès

Convocant un minut de silenci i organitzant altres activitats per conscienciar la ciutadania de Sant Cugat de la pèrdua en vides humanes, cultural i lingüística, a més de drets fonamentals, que va suposar la guerra civil i la dictadura franquista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.