ERC exigeix al govern de l'Estat que inicïi el traspàs de Rodalies a la Generalitat

La formació ho demanarà en una moció que presentarà en el ple municipal de novembre


  • Comparteix:

L'estació de Rodalies a Coll Favà que dona servei a Sant Cugat / Foto: Google Maps

L'estació de Rodalies a Coll Favà que dona servei a Sant Cugat / Foto: Google Maps

ERC presentarà una moció al ple de novembre que insta el govern de l'Estat a iniciar 'amb caràcter immediat' el traspàs del servei de Rodalies de Catalunya a la Generalitat. La formació també reclama que el traspàs es realitzi amb la 'dotació pressupostària necessària' i que s'inclogui el 'dèficit històric' i els pressupostos no executats. En clau local, el grup municipal defensa la moció posant de manifest que l'estació de la línia R8 que dona servei a Sant Cugat està 'infrautilitzada' i amb 'evidents mancances' pel que fa a l'entorn. També perquè aquesta línia afecta Volpelleres i el futur barri de Ca n'Ametller per a la construcció dels intercanviadors ferroviaris de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

ERC remarca que "el dèficit històric d'inversió s'enfila a més de 3.600 euros" i que el 2021 "només es va executar el 19%" del que hi havia previst. Els republicans comparen la situació del país amb la de la Comunitat de Madrid, en què el 2021 l'execució del pressupost va ser del 121%. El partit també assenyala que entre el 2011 i el 2023, s'han doblat els minuts de retard, passant dels 200.000 als 400.000 actuals.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.