La CUP acusa Novafinca de contribuir a la substitució poblacional de Sant Cugat pel cas del 'coliving'

La formació considera "un insult a les famílies afectades" les declaracions de la immobiliària assegurant que es tracta d'una prova pilot


Temes relacionats

Novafinca respon a l'alarma i aclareix que el 'coliving' és una prova pilot amb una trentena de pisos ( 9/nov/23)

En Comú Podem insta les administracions a actuar ràpid per evitar que el cas de Novafinca s'estengui ( 7/nov/23)

Fer fora famílies per llogar pisos per habitacions: la nova realitat a Sant Cugat (31/oct/23)


  • Comparteix:

El local de la immobiliària Nova Finca al passeig de Francesc Macià / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El local de la immobiliària Nova Finca al passeig de Francesc Macià / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

La CUP alça la veu contra Novafinca per la seva decisió de començar a implementar el 'coliving' en desenes de pisos de la seva propietat. La formació acusa la immobiliària de contribuir a la substitució poblacional de Sant Cugat i a vulnerar el dret a l'habitatge dels veïns als quals no està renovant el lloguer. Davant d'aquesta situació, els cupaires asseguren en un comunicat que estan estudiant totes les vies legals per protegir els drets dels llogaters i impedir que Novafinca pugui tirar endavant el seu objectiu.

Davant l'alarma generada pel projecte del 'coliving', la immobiliària va assegurar en declaracions a Cugat Mèdia que es tracta d'una prova pilot a una trentena de pisos de la seva propietat. "Aquesta resposta és un insult a les famílies. Els fan fora de casa seva per lucrar-se i especular encara més", ha remarcat el portaveu de la CUP, Marco Simarro. Tot i això, Simarro creu que la pressió social i política ha fet recular "minimament" Novafinca. "Com més apretem, més podrem fer recular aquest posicionament de Novafinca i, fins i tot, fer-los canviar d'opinió". L'objectiu de la CUP és que la immobiliària desisteixi completament del 'coliving'.

Pel que fa a les opcions del consistori per frenar el projecte, Simarro apunta a definir una nova regulació com ja es va fer amb els habitatges d'ús turístic. "Hem de ser capaços de separar el que és un habitatge d'una activitat lucrativa com un habitatge d'ús turístic o d'estada temporal", ha dit el portaveu de la CUP a Cugat Mèdia.


Marco Simarro

Creiem que és una reculada mínima, però es veuen afectats per la pressió social i política. Com més apretem, més podrem fer recular el posicionament de Novafinca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.