Reunió Ajuntament - Generalitat per la segona residència pública per a gent gran

L'Ajuntament disposa d'un terreny a Volpelleres preparat per cedir-lo a la Generalitat, qui té la competència per tirar endavant el projecte


  • Comparteix:

La reunió del consistori amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano / Foto: Cedida

La reunió del consistori amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano / Foto: Cedida

L'Ajuntament ha demanat al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que desencalli la construcció de la segona residència pública per a gent gran a Sant Cugat en una reunió aquest divendres. El consistori disposa d'un terreny de 4.800 metres quadrats a l'avinguda de la Clota, a Volpelleres, preparat per cedir-lo a la Generalitat, qui té la competència de tirar endavant el projecte. El municipi només disposa d'una residència pública, la de Santa Rosa, que es va posar en marxa l'any 1992. Actualment, a Sant Cugat hi ha 14.025 persones majors de 65 anys, un 14,65% de la població total.

A la reunió han participat l'alcalde, Josep Maria Vallès, la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy, i el comissionat per a persones amb discapacitat, Ferran Felius. Vallès ha reivindicat la necessitat de la segona residència pública per fer front "a la llarga llista d'espera per accedir a aquest servei" i per garantir "una bona qualitat de vida" per a la gent gran.

L'alcalde ha aprofitat la trobada per demanar també que s'ampliï el servei de l'Oficina de Benestar i Família que la Generalitat té a Sant Cugat per informar, apropar els serveis i tramitar prestacions del departament a la ciutadania. En aquest sentit, l'Ajuntament reclama una ampliació en horaris i dies per tal d'atendre millor les necessitats de la ciutadania.

Finalment, en el marc de la reunió també s'ha presentat al conseller el nou Comissionat per a persones amb discapacitat. L'objectiu de l'Ajuntament és aconseguir oferir una mirada transversal per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com aconseguir una plena inclusió a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.