Sant Cugat estudiarà l'impuls del transport de mercaderies d'última milla

La mesura evitaria l'entrada de vehicles contaminants de transport de mercaderies al nucli urbà


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de camions d'Amazon / foto: Albert Segura (ACN)

Imatge d'arxiu de camions d'Amazon / foto: Albert Segura (ACN)

Sant Cugat vol que els vehicles contaminants de transport de mercaderies deixin de circular pel nucli urbà. Ho vol aconseguir impulsant un sistema d'última milla, a través d'un pla municipal que s'elaboraria de manera transversal, amb persones expertes i agents implicats i amb el suport de les administracions supramunicipals. La iniciativa és fruit d'una moció original del PSC a la qual s'han sumat Junts i ERC i que ha rebut els vots favorables de tots els grups municipals, tret de Vox, que ha votat en contra, malgrat que no ha detallat el perquè de la negativa.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La intenció de la proposta és afavorir que els vehicles més contaminants no entrin a la ciutat i que els lliuraments de mercaderies es facin amb transports menys contaminants: des de vehicles elèctrics a bicicletes i tricicles. El text defensa que això permetria reduir temps d'entrega i ajustar els costos, així com reduir les emissions.

El regidor del PSC José Gallardo ha aclarit que l'aprovació del text és "una declaració d'intencions" que requerirà assolir consensos amb "tots els agents implicats". Tant el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, com la regidora de la CUP Ariadna Sierra han posat en valor la iniciativa, tot i que han expressat que troben a faltar més concreció. En aquest sentit, el regidor dels comuns ha dit tenir "poca confiança" en el govern per tirar-ho endavant. La tinenta d'alcaldia Cristina Paraira, responsable de l'àrea de Mobilitat, li ha demanat un vot de confiança: "Ens en sortirem", li ha dit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.