Nou intent per dotar Valldoreix d'un Pla d'Equipaments amb la mirada posada a la Centralitat

El govern obre el document a la participació ciutadana amb el Centre Cívic i l'Escola de Música com a prioritats


  • Comparteix:

Imatge de la zona del Casalet i la Nau de Cultura de Valldoreix / Foto: EMD

Imatge de la zona del Casalet i la Nau de Cultura de Valldoreix / Foto: EMD

El govern de Valldoreix vol tenir la foto de quines són les necessitats d'inversions en infraestructures i equipaments al territori a curt i a llarg termini. Dijous passat, la comissió de participació va ser l'escenari on el govern va compartir amb els veïns i l'oposició una revisió del Pla d'Equipaments de 2018, amb l'objectiu que facin aportacions durant els propers dos mesos i portar-lo a aprovació de la junta de veïns. La proposta, segons el vicepresident segon, Xavier Humet, és buscar el consens ciutadà i polític per tenir un full de ruta dels equipaments de Valldoreix dels propers 15 anys. La prioritat és fixar les necessitats de la zona de la Centralitat, amb la mirada posada, sobretot, a instal·lar-hi el Centre Cívic i l'Escola de Música, en una primera fase.

El Pla d'Equipaments revisat pel nou govern, al qual ha tingut accés Cugat Mèdia, aprofita la feina feta pels anteriors governs i aporta novetats, com dotar la Centralitat (l'àrea del Casalet i la Nau de Cultura) d'una zona d'aparcament soterrat i exterior per a 240 vehicles. L'aposta del govern, però, és aconseguir el consens per ubicar el Centre Cívic de 3.000 metres quadrats, on 1.000 metres es destinarien la reivindicada Escola de Música de Valldoreix en una primera fase del projecte.

Humet i el govern tenen clar que no poden "destinar milions d'euros a fer l'escola al costat de l'EMD amb espais infrautilitzats". El vicepresident segon considera que aquest centre educatiu ha d'anar a la zona de la Centralitat, aprofitant la proximitat de l'estació, i reitera que el finançament d'aquest nou equipament ha de comptar amb el suport econòmic de l'Ajuntament. Mentre no arriba l'avantprojecte d'aquesta primera fase de la Centralitat, que preveuen per a finals d'any, Humet afirma que buscaran alternatives per millorar la falta d'espai i mancances de l'actual Escola de Música, ubicada als baixos de l'EMD i en mòduls contigus.

La segona fase del projecte de la Centralitat, segons la visió del govern, inclouria la Biblioteca de 1.000 metres quadrats. En una tercera fase, arribaria el teatre, també de 1.000 metres quadrats. El Centre Cívic amb l'Escola de Música i la Biblioteca (6,7 MEU), el teatre (2 milions) i l'aparcament (4,4 milions) sumen una inversió total de 13,1 milions.

El Pla d'Equipaments també inclou accions a la zona de l'EMD (ampliació de la Casa de la Vila, Correus, Registre de la Propietat i Museu). També vol revisar la situació de Can Monmany (titularitat repartida amb Ajuntament) i fixar equipaments esportius (renovar la concessió del complex, la pista esportiva descoberta a l'edifici de la brigada, el pavelló cobert (PAV3), el camp de futbol a Mas Fuster, cobrir la pista del Ferran i Clua, les pistes d'skate i la gestió del pavelló del volei).

El document tampoc no s'oblida dels equipaments en habitatge i proposa pisos per a joves i gent gran en un solar davant de la Centralitat (4.000 metres quadrats), en un solar adjacent a l'EMD (1.400 metres quadrats), als terrenys derivats del planejament de Mas Fuster i al solar dels Santjoanistes, on es preveuen 50 pisos.

El document exposat pel govern indica que en un període de 2 a 6 anys es voldria fer realitat el pàrquing de Can Cadena, el Centre Cívic (amb l'Escola de Música), l'aparcament, l'ampliació de l'EMD, la urbanització de carrers, la reforma del clavegueram, el canvi de l'enllumenat i el soterraments de línies per un import total de 7,9 milions.

Sobre l'urbanització de carrers, el Pla d'Equipaments marca que Valldoreix té 55.000 metres quadrats sense urbanitzar (22.000 dels quals a l'avinguda de Baixador) i 77.000 amb una urbanització provisional. Tot junt implicaria una inversió de 6,6 milions.


Xavier Humet

Volem trobar un consens sobre la inversió més important en equipaments. No entendríem fer alguna cosa sense estar consensuada amb tots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.