Carme Ardid: 'El meu prec a les direccions de les escoles s'emmarca en el manifest d'Unicef'

L'alcalde ha ratificat la regidora i ha recordat que a Sant Cugat viuen un miler de jueus que viuen "atemorits"


Temes relacionats

Els comuns volen que una comissió especial investigui possibles extralimitacions de la regidora d'Educació ( 8/gen/24)

La regidora d'Educació va demanar a tots els centres de Sant Cugat no posicionar-se sobre Israel i Palestina (14/des/23)

La CUP demana la dimissió de la regidora d'Educació, Carme Ardid (14/des/23)


  • Comparteix:

Carme Ardid, el dia de la presa de possessió com a regidora del ple / Foto: Ajuntament

Carme Ardid, el dia de la presa de possessió com a regidora del ple / Foto: Ajuntament

La regidora d'Educació, Carme Ardid, ha defensat la seva actuació en la polèmica per les cartes enviades a les direccions de les escoles i instituts de Sant Cugat en les quals demanava neutralitat als centres en guerra entre Israel i Hamas. Ardid, que ha parlat per primer cop del tema públicament, ha llegit el manifest d'Unicef per al proper 30 de gener, Dia escolar la no violència i la pau, i tot seguit ha dit que la seva actuació encaixa en l'esperit d'aquest manifest. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha defensat també les cartes que va enviar Ardid, que 'encaixen amb les seves funcions i responsabilitats', amb l'argument que a Sant Cugat hi ha un miler de jueus que 'viuen atemorits'.

La regidora d'Educació ha llegit aquest text, que forma part del manifest d'Unicef per a aquest 30 de gener:

"Tots els nens i nenes i adolescents tenim dret a viure en pau, lliures de violència de qualsevol mena. Demanem que es defensi aquest dret, no importa com siguem, on visquem, quant triguem, què opinem, com siguin les nostres famílies o qualsevol altra característica nostra o del nostre entorn. Tan nosaltres com tots els infants del món, tenim dret que les escoles siguin entorns segurs on puguem aprendre i relacionar-nos amb tranquil·litat, lliures d'assetjament, bullying o atacs en cas de conflicte armat. Per poder defensar aquest dret i protegir-lo necessitem poder viure en pau, conèixer com es preveu la violència i tenir habilitats per dialogar i resoldre conflictes de manera pacífica".

Respecte a aquesta polèmica, En Comú Podem ha presentat una moció per al ple de gener de dilluns que ve, i la CUP va demanar-ne la dimissió.






Carme Ardid

Jo crec que fent un prec a les direccions de les escoles s'emmarca bastant dins d'aquest manifest.

Josep Maria Vallès

Tenim una comunitat jueva d’un miler de persones que està atemoritzada i tenen por, i no ens ho imaginem, ens ho han traslladat. Les paraules d’Ardid encaixen amb les seves funcions i responsabilitats. Ratifico la regidora Carme Ardid.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No és una guerra, és un genocidi. Un miler de jueus viuen atemorits a Sant Cugat? Per què? Perquè un grup d'infants i mares i pares d'una escola van fer una pancarta en favor de la pau? Quin argument més ridícul! Seria per posar-se a riure si no fos perquè el que s'està vivint a la franja és una tragèdia, una massacre perpetrada pel govern israelià amb la complicitat de molts governs occidentals Aquesta senyora no porta ni un any al càrrec i ja ha demostrat en nombroses ocasions la seva incapacitat per exercir el càrrec que ostenta. A Sant Cugat tenim unes escoles públiques de qualitat amb un professorat excel·lent i molt bons projectes educatius; llàstima que la regidora no estigui a l'alçada.

Jaume Batlle. Enviat el 16/gener


Absolutament d'acord amb el comentari del senyor Jaume Batlle. Com a membre del col.lectiu docent, no m'he sentit mai representada per la senyora Carme Ardid ni les seves declaracions o pel contrari, la manca de declaracions quan ha calgut. Com sempre, el bon funcionament dels centres no és per voluntat política del govern de torn, sinó per la vocació i sentit de la responsabilitat del professorat.

Marta Jener i Roca. Enviat el 19/gener


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.