Juanjo Cortés, nou president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya

El president de l'EMD de Valldoreix ha estat elegit per posar-se al capdavant d'aquesta entitat, que engloba les 65 EMD del país


  • Comparteix:

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés / Foto: Cugat Mèdia

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés / Foto: Cugat Mèdia

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, ha estat elegit nou president de l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya (AEMDEC) durant l'assemblea extraordinària celebrada el 20 de gener a l'EMD de Vilamitjana. Fins ara, Cortés havia desenvolupat el càrrec de secretari tècnic de l'entitat, que agrupa les 65 EMD del país. En declaracions a Cugat Mèdia, el president de l'EMD de Valldoreix, que substitueix Josep Puig, ha explicat que el principal objectiu de l'agrupació és 'aconseguir una llei pròpia de les EMD' que posi remei a un 'dèficit' en l'àmbit financer, competencial i electoral.

En aquest sentit, Cortés ha remarcat que Catalunya té "un deute històric" amb les EMD i que la resta de comunitats autònomes "ja s'han posat al dia". Per resoldre aquesta situació, el president de l'EMD ha explicat que ja s'han reunit amb els diversos grups parlamentaris per traslladar-los la necessitat d'aquesta llei.

Per altra banda, en l'àmbit estatal, l'AEMDEC treballa per formar una plataforma conjunta que englobi les EMD i les Entitats d'Àmbit Territorial Inferior al Municipi, la figura equivalent a les EMD a la resta de l'Estat. Cortés també ha reclamat que es puguin "crear més EMD" per donar resposta a "les necessitats de molts pobles agregats".

La junta de govern que acompanyarà Juanjo Cortés durant la seva presidència de l'AEMDEC està format pels vicepresidents Víctor Ferrando (EMD de Jesús) i Genís Dalmau (EMD de l'Estartit), la secretària Maria Sinfreu (EMD d'Asnurri), el tresorer Josep Maria Riba (EMD de Bellaterra) i els vocals Sisco Martínez (EMD de Vilamitjana), Josep Galceran (EMD de Baldomar), Guillem Boneu (EMD de Sucs), Juanjo España (EMD de Tredós) i Montse Martínez (EMD de Taús).




Juanjo Cortés

Tenim un dèficit legislatiu molt important pel que respecta a la regulació de les EMD. És un deute històric que té el Parlament de Catalunya amb les EMD. La resta de comunitats autònomes ja s'han posat al dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.