L'executiva d'ERC proposa Diana Riba com a cap de llista a les eleccions europees del 9 de juny

La santcugatenca, actual portaveu a l'Eurocambra revalida la confiança de la direcció del partit


  • Comparteix:

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, durant una intervenció en un debat celebrat al Parlament Europeu d'Estrasburg / Foto: Parlament Europeu (ACN)

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, durant una intervenció en un debat celebrat al Parlament Europeu d'Estrasburg / Foto: Parlament Europeu (ACN)

L'executiva d'ERC ha proposat l'eurodiputada Diana Riba com a cap de llista a les eleccions europees del 9 de juny. Tal com ha informat el partit a través d'un comunicat, la santcugatenca, actual portaveu republicana a l'Eurocambra, serà la candidata a les eleccions del 9 de juny, després de revalidar la confiança de la direcció del partit. D'aquesta manera ERC activa ja tots els processos interns per a l'elecció de la cap de cartell, un procés que anirà seguit de congressos territorials i assemblees sectorials que es convocaran properament.

Esquerra aposta així per la continuïtat de Riba, que fa gairebé 5 anys que està centrada en el "blindatge dels drets i les llibertats" a la Unió Europea, en la lluita "antirepressiva", en la promoció de les agendes ecologista i feminista, i en la defensa del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

Riba va entrar al Parlament Europeu l'any 2019 i va centrar els primers mesos de legislatura a reivindicar els drets polítics tant d'Oriol Junqueras com de Carles Puigdemont i Toni Comín, els quals la justícia espanyola els impedia accedir al seu escó.

Durant aquell període, Riba va tenir diverses reunions d'alt nivell amb l'expresident de l'Eurocambra, David Sassoli, i amb comissari de Justícia, Didier Reynders, per tal de defensar els centenars de milers de vots que la repressió de l'Estat impedia que estiguessin representats a les institucions europees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.