La CUP presenta una moció alternativa a la de Junts sobre immigració

La formació vol portar el debat al ple i allunyar el discurs sobre la immigració de la xenofòbia


  • Comparteix:

El portaveu de la CUP, Marco Simarro / Foto: Cugat Mèdia

El portaveu de la CUP, Marco Simarro / Foto: Cugat Mèdia

La CUP porta al ple municipal de febrer una moció alternativa a la presentada per Junts sobre immigració. Segons la formació, el text vol contrarestar el 'viratge cap a la dreta' de Junts en matèria d'immigració, amb una proposta que ofereixi una mirada constructiva i inclusiva al debat. Amb aquesta intenció, la moció proposa reforçar els serveis de primera acollida, reiterar el compromís de l'Ajuntament com a ciutat acollidora i instar la Generalitat a garantir les fórmules per a què tothom que viu a Catalunya parli i entengui el català.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La CUP ha preferit obrir el debat en comptes de simplement votar en contra de la moció de Junts, que insta el govern espanyol a fer efectiu el traspàs integral de les competències d'immigració a la Generalitat de Catalunya i denuncia el volum de fluxos migratoris que reben els municipis catalans.

Des del partit, critiquen l'ús de la qüestió de la immigració per part de Junts, al qual acusen de "dretanitzar el discurs sobre la immigració en un apropament perillós a l'extrema dreta i al foment de la xenofòbia i el racisme".

Segons el portaveu de la CUP, Marco Simarro, tot plegat és un fruit d'una estratègia política per generar un imaginari que "atia la xenofòbia" i així competir per l'espai de l'extrema dreta catalana. Com a exemple, Simarro ha mencionat les peticions d'alcaldes de Junts al Maresme que demanen l'expulsió dels delinqüents reincidents estrangers i l'ús per part de Junts per Sant Cugat de l'Observatori Sociològic.

"Per combatre aquest desplegament xenòfob", la CUP proposa en una moció alternativa reivindicar el compromís de l'Ajuntament com a ciutat d'acollida, reforçar els serveis de primera acollida i comprometre's amb la plena igualtat i la inclusió. A més, insta la Generalitat a garantir fórmules per a què tothom qui viu a Catalunya entengui el català i el parli, i a dotar dels recursos necessaris l'escola pública en favor de la inclusió. També insta el govern espanyol a derogar la llei d'estrangeria.


Marco Simarro

Volem denunciar la dretanització en el discurs sobre la immigració en un apropament perillós a l'extrema dreta i al foment de la xenofòbia i el racisme quan hauríem d'estar imperant la cohesió social i la inclusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.