El ple de Sant Cugat no condemna l'atac a Aleix Vidal-Quadras

Junts vota en contra de la moció de Vox, les esquerres apliquen el cordó sanitari i el PP és l'únic que els fa suport


  • Comparteix:

Vidal-Quadras, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN (Miquel Vera)

Vidal-Quadras, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN (Miquel Vera)

L'atac que va patir el novembre passat el fundador de Vox i exlíder del PP a Catalunya, Aleix Vidal-Quadras, no ha comptat amb la condemna del ple de Sant Cugat. Això era el que ha demanat el partit d'extrema dreta a través d'una moció que només ha rebut el suport dels populars. Junts hi ha votat en contra juntament amb els partits d'esquerra, en aplicació del cordó sanitari a Vox. Cap de les formacions ha fet ús del torn de paraula.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ PER CONDEMNAR L'ATEMPTAT A ALEIX VIDAL-QUADRAS

Vox ha posat a prova el cordó sanitari al seu partit en la proposta de condemnar l''atemptat" a Vidal-Quadras. No se n'ha sortit. Les esquerres han evidenciat l'aïllament i Junts també ha votat en contra, però cap dels partits ha explicat el motiu.

Només el PP ha condemnat l'atac i s'ha alineat amb Vox a l'hora de dir que el resultat de les votacions "deixaria retratats" els partits del ple. El portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, ha anat més enllà per qualificar de "lamentable, covard i repugnant" el vot negatiu de les formacions.

"O es condemna la violència o s'està a favor d'ella", ha predicat Rodríguez, que no s'ha mostrat sorprès per la reacció en bloc del plenari.

Vidal-Quadras, de 78 anys, va patir el 9 de novembre ferides greus per un tret a la cara, del qual va poder sortir amb vida. Ja hi ha quatre detinguts en relació a l'atac. L'últim, un individu que va ser interceptat a la frontera quan intentava entrar a Colòmbia. El 21 de novembre hi va haver tres detencions més, dues a Granada i una a Màlaga.


Marcos Rodríguez

Em sembla lamentable, covard i repugnant el que ha passat aquí. Avui han quedat retratats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.