La CUP vol tornar a intentar la municipalització del Servei d'Atenció Domiciliària

A la moció del mes de març també proposen un pla municipal integral per conèixer les condicions de les professionals de les cures per millorar-les


  • Comparteix:

Imatge d'Ariadna Sierra en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'Ariadna Sierra en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

La CUP posa el focus en el sector de cures a Sant Cugat. Han presentat una moció en el ple municipal de març de dilluns que ve en relació amb la precarietat laboral de les persones que es dediquen al servei de cures de persones grans o amb dependència funcional de Sant Cugat, que en gran part són dones i migrants. Proposen posar en marxa un pla municipal integral per conèixer les condicions de les professionals d'aquest sector i millorar-les. També proposen reprendre la municipalització del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), que va quedar trobar moltes dificultats el mandat passat.

De les paraules als fets

La regidora cupaire Ariadna Sierra diu que volen convertir en fets les proclames del 8-M passat i "traduir aquest reconeixement en polítiques concretes que contribueixin a millorar la vida de les dones". Entre un 80 i un 90% dels professionals de les cures són dones i migrants, assegura Sierra.

La CUP explica que des de 2020, 770 santcugatencs fan ús d'aquest servei de cures, que són una part de les més de 120.000 catalans que necessiten aquesta ajuda. "El sector de les cures és el més precaritzat", afirma Sierra, i per tant suggereixen fer un estudi per tornar a intentar la internalització del SAD (que ara està en mans d'empreses privades), i fer una revisió de les condicions laborals de les treballadores. En el mandat passat, la CUP, com a membre del govern, ja va intentar aquesta municipalització, però es va topar amb recurs de la patronal del sector i no va poder culminar el procés.

Cuidadores no professionals

Finalment, avancen que volen dur a terme una prova pilot per fomentar el "respir" i temps lliure de persones que es dediquen a les cures dels seus familiars de manera no professional. A través d'atenció domiciliària, canguratge públic o activitats de lleure, volen que famílies monomarentals o mares i pares amb fills dependents, puguin gaudir d'unes hores d'ús personal i de descans.




Ariadna Sierra

Seria posar en marxa una prova, un pilot en aquest cas, d'algun servei de "respir" i d'usos del temps per a les persones cuidadores no professionals. Que els hi cal també el dret de tenir un espai de cures propi a aquelles que cuiden i que curen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.