Brugarolas confia en revertir el dèficit pressupostari fent 'coses extraordinàries'

El govern ha donat compte al ple del dèficit pressupostari de 22,3 milions d'euros


  • Comparteix:

El tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament viu una 'situació estructural desequilibrada' que es podrà revertir fent 'coses extraordinàries'. Són paraules que el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha pronunciat aquest dilluns al ple de març, on s'ha donat compte que el consistori té un dèficit de 22,3 milions, amb un estalvi net de 10 milions negatius i un romanent de 295.000 euros. El responsable de l'àrea econòmica ha posat de manifest el compromís del govern per 'revertir la situació' aquest mateix any 'de la manera més innòcua possible' pel que fa als serveis municipals.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE MARÇ

Brugarolas ha enumerat algunes de les mesures previstes per sanejar els comptes. Així, el tinent d'alcaldia confia en l'arribada d'ingressos provinents de les plusvàlues, l'ICIO i la taxa d'obres, de la venda de patrimoni i que el pla de sanejament que l'executiu portarà al plenari a l'abril sigui "prou contundent".

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha apuntat al govern del mandat passat (ERC, PSC i CUP) per la situació econòmica. En aquest sentit, ha disparat contra els republicans, ja que considera que "no poden ser part de la solució" i que "no haurien d'estar al govern". Per la seva banda, el portaveu d'En Comú Podem (ECP), Ramon Gutiérrez, ha alertat que el romanent es troba lluny dels nivells òptims, cosa que podria comportar "dificultats en un futur". En tot cas, ha reclamat més mesures per aconseguir més ingressos: "Només ataquem la despesa", ha lamentat.

Per part dels grups municipals que formaven govern en el mandat passat, només ha intervingut la CUP. El portaveu d'aquest grup municipal, Marco Simarro, s'ha queixat del llenguatge amb què Brugarolas es referia en un primer moment de la situació econòmica, que titllava de "forat". "S'han llençat missatges per distorsionar", ha lamentat el regidor cupaire, que ha enumerat qüestions com la pujada de preus, la inflació i les plusvàlues com alguns dels elements que han propiciat la situació en què es troba ara l'Ajuntament.

Mesures per a l'estabilitat

El plenari ha donat llum verda a un paquet de mesures per "establir una política financera i compte de resultats que garanteixi la sostenibilitat" de l'Ajuntament, que s'adeqüi al Sistema Europeu de Comptes i la Llei d'estabilitat pressupostària. A grans trets, el consistori haurà d'evitar tractar el deute com a font d'ingressos i aplicar mesures de bona gestió. La iniciativa ha prosperat amb els vots a favor del govern (Junts i ERC), el PSC, el PP i Vox. La CUP i En Comú Podem han optat per l'abstenció, ja que tot i compartir la necessitat que l'administració sigui eficient, consideren que la màxima és "garantir serveis públics", tot defugint d'una "interpretació economicista".

A la sessió d'aquest dilluns també s'ha donat compte de l'estat dels treballs del pla anual de control financer. En aquest document, on la intervenció assenyala dèficits en la gestió dels recursos humans de l'Ajuntament i la dificultat per controlar els ingressos, també es posa de manifest la necessitat que l'interventor disposi "d'un model de control eficaç". Per aconseguir-ho, proposa més formació per al personal i "tecnologies adequades".


Carles Brugarolas

L'Ajuntament té una situació estructural desequilibrada. Si ho fem molt bé, ens en sortirem fent coses extraordinàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.