Sant Cugat celebrarà el 250è aniversari del Pi d'en Xandri

L'Ajuntament demanarà a la Generalitat que aquest pi pinyoner sigui Arbre Monumental de Catalunya


Temes relacionats

El Pi d'en Xandri fa 250 anys (24/gen/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Pi d'en Xandri / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del Pi d'en Xandri / Foto: ACN

El ple municipal ha declarat 2024 com l''Any Pi d'en Xandri', amb motiu del 250è aniversari d'aquest arbre emblemàtic de la ciutat. A través d'una moció institucional presentada originalment per Junts, l'Ajuntament es compromet a organitzar actes institucionals i activitats obertes a la ciutadania per homenatjar aquest pi pinyoner, símbol de la defensa del medi natural a Sant Cugat. El text també preveu instar la Generalitat a incloure el Pi d'en Xandri al catàleg d'arbres monumentals de Catalunya.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El Pi d'en Xandri és una de les entrades més conegudes al parc de Collserola. La seva imatge amb una gran branca separada fruit de l'afectació de la nevada de 1962 i el seu tronc apuntalat per tutors s'han convertit en un símbol, que aquest 2024 fa 250 anys. I és que una de les coses que ha permès el seu seguiment regular després de l'atac que va partir el 1997, és poder datar el naixement d'aquest emblema de la ciutat: el 1774.

Es tracta d'un pi pinyoner de 24 metres d'alçada i més de 21 d'amplada que s'ubica a la finca de Can Carreres, al camí de Can Borrell, al sector de la Torre Negra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.