El PP porta el debat sobre la pressió fiscal al ple

Els grups s'han posicionat sobre si cal apujar, abaixar o congelar els impostos i la majoria ha rebutjat la moció dels populars


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Apujar, abaixar o congelar els impostos. Aquest ha estat el debat al qual els grups municipals s'han posicionat aquest dilluns al ple municipal arran d'una moció del PP que demanava no incrementar la pressió fiscal aquest mandat. La proposta ha estat rebutjada per tots els grups municipals tret del PP i Vox, partidaris de no carregar més als ciutadans. Per la seva banda, la resta de grups a l'oposició ha titllat de 'populisme' aquest plantejament, alhora que consideren 'irresponsable' el compromís de la moció, ja que condiciona tot el mandat. L'equip de govern, amb la veu del tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, s'ha limitat a defensar la congelació de les ordenances fiscals d'enguany.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En aquest sentit, Brugarolas ha reiterat que la congelació dels impostos aquest 2024 respon a la voluntat de no incrementar les dificultats de les famílies davant la possibilitat d'un context econòmic més complicat. Una decisió que segurament de cara a l'any vinent no es podrà repetir perquè, com ha avançat el tinent d'alcaldia en altres ocasions, la intenció és fer una revisió de les ordenances fiscals per al 2025, any en què està previst la nova gestió dels residus i la taxa associada al servei, que suposaran un fort impacte en la pressió fiscal de la ciutadania.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.