L'Ajuntament es protegeix contra els ciberatacs

El ple ha aprovat per unanimitat que el consistori es doti d'una política sobre ciberseguretat


  • Comparteix:

El tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

El tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat compta per primer cop d'un document amb una política de ciberseguretat. El text engloba tant polítiques vinculades amb l'organització i formació del personal com aspectes de la infraestructura informàtica del consistori. L'objectiu és garantir la competitivitat de l'organisme a l'hora de prestar servei a la ciutadania, i que no es repeteixi, per exemple, la caiguda del web municipal durant tres setmanes de fa uns mesos. Aquest punt del ple s'ha aprovat per unanimitat.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PUNT

El tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, ha recordat que Catalunya ha patit més de 5.000 milions de ciberatacs en el període 2020-2022, i ha posat com a exemple el que va patir la UAB fa més d'un any.

Puigneró, però, ha puntualitzat que aquest document "no ens farà invulnerables, però sí que minimitzarem molt la possibilitat que tinguem un ciberincident en el futur".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.