La Floresta demana a l'Ajuntament posar fil a l'agulla al Pla Estratègic de Can Llobet

El veïnat vol posar calendari a un projecte que endreçarà els equipaments de la zona


  • Comparteix:

El Pla Estratègic de Can Llobet és el full de ruta d'aquesta nova centralitat de la Floresta / Foto: Ajuntament

El Pla Estratègic de Can Llobet és el full de ruta d'aquesta nova centralitat de la Floresta / Foto: Ajuntament

Les veïnes i veïns de la Floresta volen que l'Ajuntament posi calendari i prioritzi el desenvolupament del Pla Estratègic de Can Llobet, el document que revisa les necessitats en equipaments d'aquest àmbit. Arran de les al·legacions d'última hora, el consistori ha decidit en el consell de barri d'aquest dijous aprovar el document en la propera convocatòria per assolir un consens amb el veïnat. El president del consell, Francesc Duch, ha recordat que el pla il·lustra 'molta feina feta' de diagnosi i que el pla és un 'full de ruta que s'executarà pas a pas'. El veïnat, però, denuncien deficiències en diversos espais i volen respostes 'per al mestrestant'.

El Pla Estratègic de Can Llobet, obra del govern anterior, vol ordenar els equipaments de l'àmbit, com el pavelló, la pista exterior, la piscina, la llar d'infants, el local del Cau i la pista de BMX. El document vol donar coherència a aquesta "centralitat" i generar un espai públic de qualitat.

Qui ha abanderat els pros i contres del document ha estat el president de l'Olímpyc, Àngel Ruiz, que ha valorat les facilitats d'accés, les mesures d'eficiència energètica i la cobertura de la pista exterior. En canvi, veu necessari que la piscina obri tot l'any i revisar l'aparcament, que considera allunyat (a tocar de la C-16) en cas de pacificar la plaça colindant. També reclama un bar "en condicions" i, sobretot, una aposta clara per part de l'Ajuntament. Ruiz ha lamentat que la regidora d'Esports, Núria Escamilla, desconegués, ha dit, "l'existència del pla estratègic al darrer consell d'esports".

Duch ha remarcat que "mai no es va posar un calendari sobre la taula" i que "no s'ha enganyat ningú". Tot i així, ha assegurat que prendrà nota de les deficiències exposades sobretot al pavelló on, segons Ruiz "es triga 7 mesos a reparar un llum". Un exemple, comenta, dels problemes de manteniment, especialment al parquet i als vestidors.

El Cau s'ubica actualment al Centre Cívic de Can Llobet

El Cau s'ubica actualment al Centre Cívic de Can Llobet / Foto: Cugat Mèdia


Més problemes a Can Llobet

El Cau La Floresta ha lamentat que l'Ajuntament els emplaci a abandonar, al juny, el local que tenen al Centre Cívic de Can Llobet per traslladar-se als baixos del SocioSanitari a causa de les deficiències detectades a l'actual local. Consideren que les entitats ja tenen prou problemes d'espai al "Socio" com per anar-hi i que seria preferible millorar el local de Can Llobet.

Duch ha assegurat que els tècnics municipals consideren "impracticable" el local que el Cau ocupa a Can Llobet des de fa 8 anys i que l'opció del Centre Social i Sanitari és la més coherent per "l'estat de les instal·lacions i per tenir espais buits". Diverses florestanes vinculades a l'entitat han demanat que s'actuï en el local actual i que la ubicació provisional de l'agrupament escolta es consensui amb el consell de barri. Actualment, el cau presta servei a unes 90 nenes i nens.

Altres temes

La presidència del consell ha informat que el camí de vianants i bicis de la carretera de Vallvidrera estarà a punt en un parell de setmanes i que properament s'acondicionarà el descampat de la plaça del Centre. El consell també està pendent del nou mapa de barris, en un moment que la Floresta supera ja els 5.000 habitants.

Duch també ha anunciat la represa del Pacte per la Convivència i ha avançat que l'Ajuntament demanarà incloure la piscina en la llista de potencials refugis climàtics de cara als mesos de calor.

Arran d'una pregunta veïnal, Duch ha assegurat que l'Ajuntament reposarà la placa del Parc de les Dones, desapareguda pel vandalisme. Un fet que va alertar el programa "Parc de les Dones" de Cugat Mèdia, al qual Duch ha agraït la seva col·laboració. De la seva banda, la comissió educativa ha lamentat que l'escola tingui una sola línia, i que la bressol "tingui la mateixa poca oferta de places".

L'alcalde, Josep Maria Vallès, que va comprometre's a acudir a tots els consells de barri ha excusat la presència per assistir a l'acte que Carles Puigdemont ha protagonitzat aquest dijous a Elna per presentar-se com a candidat a les eleccions catalanes.


Àngel Ruiz

Tenim deficiències al pavelló, també al Cau. Així no podem continuar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.