ECP troba a faltar un consell propi per al barri de Sant Francesc- Monestir

El nou reglament dels consells de barri es porta a aprovació al ple de dilluns


  • Comparteix:

Ramon Gutiérrez, portaveu d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia

Ramon Gutiérrez, portaveu d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem lamenta que la nova distribució dels consells de barri no doti amb un òrgan propi la zona de Sant Francesc-Monestir. Per al grup municipal, el barri té una idiosincràsia pròpia i un teixit associatiu que el fa merèixer un consell de barri únic. La nova distribució canvia els criteris poblacionals pels territorials, i Sant Francesc-Monestir passa del consell de barri Centre Est al del Centre, que té un tracte singular. Per al portaveu d'En Comú Podem, l'àmbit hauria d'haver-se considerat com el cas de Volpelleres, que sí tindrà un consell de barri propi.

El ple municipal ha d'aprovar aquest dilluns el nou reglament per als consells de barri. El document ha comptat amb un procés participatiu i d'aportacions dels diferents agents implicats, que En Comú Podem veu amb bons ulls tot i lamentar que no s'hagi optat per dotar a Sant Francesc-Monestir d'un consell de barri propi.

"Veiem aquesta necessitat de reconeixement d'un barri que té una identitat a la nostra ciutat, que no ha estat històricament centre. Creiem que necessita aquest espai de decisió pròpia", ha afirmat el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, qui està a l'expectativa de veure els resultats d'aquest nou funcionament.

De fet, des de la coalició reclamen que els consells de barri no s'articulin com a simples espais on explicar l'acció de govern, sinó que dins les peculiaritats de cada zona es busqui la corresponsabilització en el disseny de les accions.




Ramon Gutiérrez

Veiem aquesta necessitat de reconeixement d'un barri que té una identitat a la nostra ciutat, que no ha estat històricament centre. Creiem que necessita aquest espai de decisió pròpia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.