El PSC diu que l'aposta de Carretero pel Vallès Meridional no és una proposta de tot el govern català


  • Comparteix:

El primer secretari de la formació, Ferran Villaseñor, diu que abans de fer propostes com aquesta cal estudiar bé la realitat territorial i arribar al consens polític i social

El primer secretari de la formació, Ferran Villaseñor, diu que abans de fer propostes com aquesta cal estudiar bé la realitat territorial i arribar al consens polític i social

El PSC assegura que l'aposta del conseller de Governació per crear una nova comarca anomenada Vallès Meridional, on s'inclouria Sant Cugat, no és una proposta del govern català, ja que el projecte de nova divisió territorial de Catalunya encara no ha estat consensuat. Els socialistes de Sant Cugat han respost així a les declaracions de Joan Carretero, que havia afirmat durant un acte a la nostra ciutat que la Generalitat està treballant sobre aquesta proposta per reordenar l'actual comarca del Vallès Occidental.

El primer secretari del PSC de Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha advertit que el conseller de Governació, Joan Carretero, no parla en nom de tot el govern català quan formula la proposta de crear una nova comarca anomenada Vallès Meridional, que inclouria Sant Cugat i que s'integraria dins l'àrea metropolitana de Barcelona. Villaseñor recorda que el nou mapa territorial de Catalunya encara s'està discutint a nivell polític, i considera 'agosarat' verbalitzar propostes concretes com aquesta sense que hi hagi, de moment, consens polític i social.

Ferran Villaseñor

Això no és una proposta del govern de Catalunya, per tant la valoració ja la farem quan toqui. El que primer s'ha de fer és aconseguir una proposta conjunta i consensuar-la amb el territori.


Villaseñor ha dit que és 'agosarat' i 'fàcil' per nous mapes territorials a base de 'tiralínies', però ha advertit que abans de formular propostes cal estudiar a fons la realitat del territori i analitzar, entre d'altres coses, els fluxos econòmics i socials, mantenint el diàleg necessari amb els principals agents del territori. En aquest sentit, el primer secretari del PSC ha recordat que el seu partit encara no ha obtingut resposta a la demanda formulada al ple municipal sobre l'existència d'estudis que puguin avalar la proposta de crear una nova comarca que englobi els municipis del Vallès Sud.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.