L'alcalde veu bé que l'àrea metropolitana també pugui fer habitatge públic, però sense limitar l'autonomia local


  • Comparteix:

El Pla Estratègic Metropolità proposa que el futur govern de l'AMB tingui competències sobre habitatge públic

El Pla Estratègic Metropolità proposa que el futur govern de l'AMB tingui competències sobre habitatge públic

L'alcalde, Lluís Recoder, veu amb bons ulls la possibilitat que la futura àrea metropolitana de Barcelona pugui assumir competències sobre les polítiques d'habitatge, sempre i quan això no limiti l'autonomia dels ajuntaments en aquesta matèria. Recoder ha respost així a una de les propostes que els municipis que formen part del Pla Estratègic Metropolità volen tirar endavant durant aquest any.

Els ajuntaments que el 2003 van decidir tirar endavant el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona han presentat un paquet de 12 propostes per començar a transformar el projecte de l'àrea metropolitana en una realitat durant aquest any 2005.

Una de les mesures proposades fa referència a les polítiques d'habitatge i sorgeix d'un estudi encarregat pel Pla en què es reclama que el futur govern de l'àrea metropolitana tingui competències en aquesta matèria, tenint en compte que el problema de l'accés a la vivenda i l'encariment dels preus del mercat immobiliari afecta molt especialment als municipis de l'entorn metropolità. L'alcalde, Lluís Recoder, veu amb bons ulls aquesta proposta, tot i que adverteix que aquesta mesura ha de ser complementària i no pot limitar, en cap cas, l'autonomia dels ens locals.

Lluís Recoder

No em sembla malament que pugui haver-hi més administracions que facin polítiques d'habitatge, sempre i quan no es comprometin les polítiques d'habitatge que fan els ajuntaments i es respecti l'autonomia local.


Recoder ha afegit, però, que cal tenir en compte el desigual compromís que tenen els municipis de l'entorn metropolità pel que fa a polítiques d'habitatge públic, i ha recordat que l'Ajuntament de Sant Cugat ha fet un esforç molt important en els últims anys en aquest terreny.

Una altra de les propostes del Pla Estratègic Metropolità consisteix en iniciar una prova pilot per canviar el model educatiu, implicant els ajuntaments en la gestió dels centres escolars. Lluís Recoder ha dit que la transferència d'aquestes competències als ens locals és positiva, però ha alertat que el traspàs ha d'anar acompanyat d'una dotació de recursos suficient.

Lluís Recoder

Sabem que la Generalitat vol traspassar la gestió de l'educació infantil i primària als ajuntaments. Hi estic d'acord, sempre i quan s'acompanyi també d'un traspàs de recursos.


Recordem que el govern de la Generalitat s'ha compromès a crear el futur govern metropolità aquest mateix any, a través d'un projecte de llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.