Sant Cugat, entre la comarca de Terrassa i el Vallès Meridional


  • Comparteix:

Sant Cugat continua valorant els pros i els contres d'integrar-se, en un futur, a una nova comarca liderada per Terrassa o a una possible comarca del Vallès Meridional, formada per la nostra ciutat, Rubí i Cerdanyola. Així ho ha afirmat l'alcalde, Lluís Recoder, després que l'alcalde de Terrassa hagi contactat amb els municipis d'aquesta demarcació sol·licitant el seu recolzament per per al projecte de dividir en dues l'actual comarca del Vallès Occidental.

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, continua amb el seu projecte de demanar la divisió en dos del Vallès Occidental i crear una nova comarca liderada per aquesta ciutat. Amb aquest objectiu, aquests dies s'ha dirigit per carta als municipis d'aquesta demarcació sol·licitant el seu suport per al projecte.

De moment però, els municipis més grans de la zona continuen sense definir-se. Aquest és el cas de la nostra ciutat, ja que segons l'alcalde, Lluís Recoder, actualment s'estan sospesant els pros i els contres de les diferents propostes que hi ha sobre la taula, com són aquesta possible comarca de Terrassa, o el projecte anunciat en diverses ocasions pel conseller de Governació de crear una nova comarca integrada per Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat.

Recoder ha remarcat però que la decisió està en mans de la Generalitat i ha destacat també que, sigui quina sigui, Sant Cugat vol mantenir la seva vessant metropolitana i vallesana i continuar col·laborant amb els municipis de l'entorn

Lluís Recoder

Estem valorant els pros i els contres en una decisió que és complicada però que sigui la que sigui serà bona. Estem en un lloc o altre continuarem sent metropolitans i vallesans i continuarem col·laborant amb els municipis d'una banda o una altra.


L'alcalde ha afegit també que considera positiu el fet de dividir la comarca, ja que segons ha afirmat, tant Sabadell com Terrassa són dues ciutats de gran potencial que, a vegades, pel fet d'estar juntes en una mateixa comarca, enlloc de sumar esforços n'acaben restant.

La decisió final de la divisió territorial depèn però, en darrera instància, de la Generalitat, que està elaborant la nova llei d'Ordenació Territorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.