PSC, ERC i ICV, satisfets amb la suspensió de la modificació del PGM de la Floresta; tot i que el PP creu que tirarà endavant


  • Comparteix:

CiU no ha fet encara declaracions al respecte

CiU no ha fet encara declaracions al respecte

La suspensió de la resolució definitiva de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de La Floresta per part de la Generalitat, a l'espera d'un estudi ambiental, ha satisfet els tres partits d'esquerres que s'hi van oposar en el ple municipal, PSC, ERC i ICV. Per la seva banda, el PP, que hi va votar a favor, s'ha mostrat convençut que la modificació tirarà endavant. CiU, de la seva banda, no ha fet, de moment, declaracions al respecte.

L'acord del govern català de suspendre la resolució definitiva de la modificació del PGM a la Floresta ha generat ja les primeres reaccions per part dels partits polítics de la nostra ciutat.

Mentre que CiU no ha fet, de moment, declaracions al respecte a l'espera de poder analitzar amb detall aquesta decisió, el portaveu socialista, Jordi Menéndez, ja ha apuntat que espera que el projecte s'aturi o que es modifiqui substancialment. A més, el portaveu del PSC ha assegurat que ERC té una nova oportunitat per paralitzar el projecte.

Jordi Menéndez

ERC té una nova oportunitat de paralitzar el projecte. A Can Busquets, no s'hi han de construir els xalets que estan previstos.


També ERC, que va oposar-se la modificació malgrat formar part de l'equip de govern, s'ha mostrat satisfeta per la decisió del consell executiu del govern català. El portaveu municipal republicà, Eduard Pomar, ha dit que l'informe donarà garanties de preservació de Can Busquets.

Eduard Pomar

És una bona notícia perquè s'atura el procés d'urbanització i perquè l'informe dóna garanties de preservació de l'espai de Can Busquets


Des d'ICV-EA han mostrat també la seva satisfacció per la suspensió de la modificació del Pla General Metropolità. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha recordat que la seva formació ja havia demanat l'elaboració d'un estudi d'impacte ambiental per corroborar les agressions al medi natural que implica, segons ICV-EA, aquesta modificació del planejament.

Xavier Boix

Ho hem rebut amb gran satisfacció. Ens felicitem pel fet que la Generalitat hagi respost a la nostra demanda que aquesta modificació del PGM, que tenia un impacte ambiental important, requeria una avaluació de la Generalitat.


De la seva banda, des del PP, Berta Rodríguez, s'ha mostrat convençuda que el projecte tirarà endavant després que, segons la popular, l'informe mediambiental doni el vist-i-plau a la modificació general del PGM. Rodríguez ha dit que li sap greu la decisió del consell executiu de la Generalitat pel centenar de famílies que tenen els seus habitatges fora d'ordenació sota el PGM de 1976.

Berta Rodríguez

La decisió del consell executiu em sap greu pel centenar de famílies que tenen les seves cases fora del PGM.


Recordem l'expedient de modificació del PGM a la Floresta, que va ser aprovat pel ple municipal del mes d'abril amb els vots a favor de CiU i PP i els vots en contra de PSC, ERC i ICV-EA, ha quedat aturat, de moment, a la Generalitat a l'espera que l'Ajuntament faci un informe d'impacte ambiental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.