El ple aprova inicialment el pla que ha de permetre la instal·lació d'un centre d'ESADE a Sant Cugat


  • Comparteix:

El projecte ha tirat endavant malgrat l'abstenció del PSC i el vot en contra d'ICV-EA, que han denunciat que l'Ajuntament no hagi incidit més en el projecte

El projecte ha tirat endavant malgrat l'abstenció del PSC i el vot en contra d'ICV-EA, que han denunciat que l'Ajuntament no hagi incidit més en el projecte

El ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment el pla especial urbanístic que ha de permetre la instal·lació d'un centre d'ESADE als terrenys de la Companyia de Jesús a l'avinguda Gaudí, amb els vots a favor de l'equip de govern i el PP. PSC i ICV-EA, que s'han abstingut i han votat en contra respectivament, han lamentat que no s'hagin buscat altres ubicacions que haguessin reduït l'impacte sobre la mobilitat que, segons els dos grups polítics, tindrà l'edificació.

El ple ha aprovat inicialment el projecte que permetrà a ESADE construir diversos edificis universitaris i un centre d'innovació empresarial en uns terrenys al costat del Centre Borja. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que, tal i com havia sol·licitat l'Ajuntament, s'ha elaborat un estudi de mobilitat i un altre d'impacte paisatgístic, que conclouen entre d'altres coses que aquest campus universitari haurà de tenir un aparcament soterrat de 900 places i que s'haurà de replantar en una altra part del municipi la zona de pins que ocuparà un dels centres universitaris.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que el projecte s'adapta perfectament al model de ciutat que impulsa l'equip de govern i ha remarcat que un centre d'estudis empresarials com ESADE es vulgui instal·lar a Sant Cugat és 'una sort' per a la ciutat.

Lluís Recoder

Tot això ens sembla magnífic: ens sembla una sort que un dels centres universitaris més prestigiosos del país es vulgui instal·ar a Sant Cugat


El projecte no ha rebut, però, el suport d'ICV-EA, que, tot i que s'ha mostrat favorable a la instal·lació del centre universitari, ha assegurat que la ubicació als terrenys de la Companyia de Jesús no és la millor opció, ja que suposarà un fort impacte per a la mobilitat de la ciutat. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha assegurat que el nou centre podria desembocar en la necessitat de construir la ronda sud, que hauria de rodejar el Centre Borja per arribar fins a la Rabassada, per alleugerir la congestió viària.

Xavier Boix

Creiem que l'impacte sobre al mobilitat és d'unes conseqüències importants i això pot comportar la construcció de la Ronda Sud, a la qual estem en contra.


Per la seva banda, el PSC, que també ha remarcat que està a favor de la instal·lació del centre a la ciutat, ha lamentat que l'equip de govern no hagi influït en la definició del projecte arquitectònic per preservar l'arbreda i la zona de jardí paral·lela al passeig Torreblanca i l'avinguda Gaudí que desapareixeran amb l'actual projecte. El portaveu socialista, Jordi Menéndez, també ha criticat que l'equip de govern no hagi fet partícip del projecte la resta de grups.

El PP ha donat suport a l'aprovació inicial del pla, excepte la portaveu popular, Berta Rodríguez, que s'ha abstingut perquè el seu germà és superior de la Companyia de Jesús, propietària dels terrenys que han d'acollir el centre ESADE.

Segons les previsions de què disposa l'equip de govern, els alumnes que comencen aquest curs estudis universitaris als centres d'ESADE a Barcelona es traslladarien a Sant Cugat d'aquí a dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.