ICV-EA diu que la modificació del PGM a la Floresta requereix una avaluació ambiental en base a l'actual Llei d'urbanisme


  • Comparteix:

Els ecosocialistes acusen l'alcalde de 'manipular' els santcugatencs amb les seves declaracions sobre aquest tema

Els ecosocialistes acusen l'alcalde de 'manipular' els santcugatencs amb les seves declaracions sobre aquest tema

ICV-EA acusa l'alcalde Lluís Recoder d'enganyar' i 'manipular' els santcugatencs quan diu que l'Ajuntament ha acomplert amb els requisits de la Llei d'Urbanisme per modificar Pla General Metropolità (PGM) de la Floresta. Els ecosocialistes consideren que l'informe que va rebre el vist-i-plau del departament de Medi Ambient l'any 2003 no és suficient i remarquen que la modificació del PGM ha d'incloure una avaluació d'impacte ambiental amb les condicions que estipula l'actual Llei d'Urbanisme, modificada a l'octubre del 2004.

El grup municipal d'ICV-EA assegura que l'executiu català ha suspès la tramitació definitiva del PGM a la Floresta perquè no incloïa una avaluació ambiental com s'estipula la Llei d'Urbanisme de Catalunya des del 2004. Segons els ecosocialistes, l'informe ambiental que va rebre el vist-i-plau del departament de Medi Ambient i el Consorci del Parc de Collserola el febrer del 2003, quan governava CiU a la Generalitat, és insuficient per tramitar la modificació del PGM, perquè no tenia en compte alguns dels actuals criteris de respecte al medi ambient.

És per això que el portaveu municipal d'ICV-EA, Xavier Boix, ha acusat l'alcalde, Lluís Recoder, d''enganyar' i 'entabanar' els santcugatencs quan parla de la modificació del PGM a la Floresta i quan assegura que l'Ajuntament ja va presentar en el seu moment l'informe medi ambiental i que, per tant, ha complert amb els tràmits que estableix la Llei d'Urbanisme.

Xavier Boix

L'alcalde vol entabanar-nos amb les seves intervencions sobre la modificació del PGM de la Floresta. Serem molt bel·ligerants perquè no podem deixar passar que l'alcalde, responent a no se quins interessos, enganyi la població.


Pel que fa al paper d'ERC al govern municipal, ICV-EA ha demanat al soci de CiU que continuï apostant per la defensa íntegra de l'espai de Can Busquets. Els ecosocialistes també han reclamat al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que qüestioni públicament les declaracions de la federació nacionalista sobre Can Busquets. Segons ICV-EA, CiU pretén barrejar la protecció de la zona amb la dotació de millors condicions urbanes i socials al districte de la Floresta.

Xavier Boix considera que ERC ha de defensar els criteris mediambientals que han fet que doni suport a l'actual govern tripartit.

Xavier Boix

Demanem a ERC, que s'oposa a la urbanització de Can Busquets, que defensi els criteris que defensen els tres partits que donen suport al govern de la Generalitat.


ICV-EA ha assegurat també que es van assabentar de la suspensió de la modificació del PGM a la Floresta el dia que l'executiu va fer-la pública i ha negat que en tingués coneixement previ de la decisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.