La protecció de Torre Negra pot aprovar-se avui pel ple municipal


  • Comparteix:

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra creu que la proposta de l'equip de protecció sobre aquest espai és satisfactòria i un pas endavant. Segons el seu portaveu Kristian Herbolzheimer la requalificació d'aquest espai com a parc rural i la negativa a construir-hi cap equipament garanteix la protecció integral d'aquest sector.

La Plataforma considera que la proposta de declarar Torre Negra com a parc rural, i per tant, com a terreny no edificable és una molt bona notícia per la protecció d'aquest espai natural. El seu portaveu, Kristian Herbozheimer, considera que els dos temes més delicats que feien perillar la protecció de Torre Negra han estat ben resolts:


Kristian Herbolzheimer

És un pas endavant. El tema de la Ronda Sud està pendent d'un estudi de mobilitat i finalment no s'hi permetrà construir equipaments. Aquests dos temes estan ben resolts.


Herbolzheimer valora especialment la decisió d'allunyar qualsevol construcció que no estigui estretament lligada amb la gestió del parc. Recordem, que la intenció inicial era construir 3 equipaments, però finalment, sembla, que aquesta proposta no ha prosperat a causa de l'oposició de la resta de components de la Comissió de Seguiment.

La Plataforma demana ara que les iniciatives per la protecció de Torre Negra no s'aturin aquí i es facin extensives a tota la Plana del Vallés. Segons Herbolzheimer, l'altra banda de l'Arrabassada, i especialment espais com Can Busquets o Can Montmany, són especialment delicats.

Kristian Herbolzhemier

Demanem la protecció més enllà de Torre Negra. A tota la plana del Vallés hi ha espais en perill.


Recordem que el Ple Municipal d'aquest vespre aprovarà aquest tràmit, que es remetrà a la Generalitat pel seu vistiplau definitiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.