L'equip de govern presenta un pressupost consolidat pel 2006 de 151 milions d'euros


  • Comparteix:

El capítol d'inversions ascenedeix a 70 milions

El capítol d'inversions ascenedeix a 70 milions

El pressupost municipal consolidat per al 2006 ascendeix a 151 milions d'euros, pel que fa a la despesa. La previsió dels ingressos és de 153 milions, mentre que el capítol d'inversions és de 70 milions, més de la meitat dels quals corresponen a Promusa. L'alcalde de Sant Cugat ha assegurat que es tracta d'un pressupost 'prudent' però amb un clar esforç inversor, i ha apuntat que les principals partides en aquest àmbit es destinaran a habitatge públic, urbanització de carrers, infraestructures viàries i edificis municipals.

L'equip de govern de CiU i ERC ha presentat un pressupost consolidat que entre Ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals ascendeix a 151 milions d'euros, pel que fa a despeses, i a 153 milions pel que fa als ingressos. D'aquesta manera, l'Ajuntament fa una provisió d'estalvi del 5% com a mesura de precaució per evitar que, en cap cas, es pugui generar un dèficit.

Pel que fa al pressupost ordinari de l'Ajuntament, aquest creix un 12,6%, amb una previsió de despeses de 75,3 milions i una previsió d'ingressos de 78,3 milions. Així ho ha explicat l'alcalde, que ha destacat que el 80% dels ingressos provenen de recursos propis generats per la ciutat i ha denunciat l'aportació 'insuficient' del govern de l'Estat. Lluís Recoder ha explicat també que els comptes municipals es caracteritzen per la prudència i una clara voluntat de control de la despesa.

Lluís Recoder

En línies generals, és un pressupost que consolida un model de ciutat determinat i diferent, i va acompanyat d'una situació econòmica rigorosa i controlada on destaca la voluntat de control de la despesa


Pel que fa a la despesa, les àrees que experimenten un major creixement respecte aquest any 2005 són la de Territori, amb un creixement de la despesa del 116% motivat en part pel projecte de repintar tota la senyalització viària horitzontal. També destaquen Polítiques Socials i Joventut, amb un increment del 28%, Medi Ambient, amb un 15%, o Economia, que creix quasi un 20%.

En l'apartat d'inversions, l'equip de govern ha presentat un projecte global per al període 2005-2007, i que ascendeix a 210 milions d'euros. Concretament, la partida per al 2006 és de 70 milions, entre Ajuntament, organismes autònoms i Promusa. En aquest capítol, les principals partides aniran destinades a habitatge públic i inversió sociosanitària (57,8%), urbanització de carrers i places (10%), urbanització dels districtes (7,2%), infraestructures viàries o edificis municipals (6,9%), Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Enguany, les principals inversions es destinen a la construcció d'habitatge públic, també a la urbanització de carrers i a diferents obres com el nou ajuntament, el mercat municipal, la biblioteca de Mira-sol o el Parc Rural de la Torre Negra


Des de l'equip de govern han explicat també que el projecte d'inversions 2005-2007 és un document obert que podrà ampliar-se a mesura que sorgeixin noves vies de finançament, i han afegit que han tingut present en tot moment el Pla d'Actuació Municipal (PAM) que finalment no es va aprovar però que els ha servit com a document de treball intern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.