Recoder i altres mandataris locals del Vallès demanen que s'incrementi el nombre de policies


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat i una representació de la resta de municipis del Vallés Occidental s'han reunit amb tots els partits de l'arc parlamentari per denunciar la manca d'efectius de la policia estatal que pateix la comarca. Lluís Recoder ha demanat una actuació immediata del Govern de l'estat per resoldre aquesta mancança.

Lluís Recoder ha explicat que la infradotació d'agents estatals que pateix el conjunt de la comarca.ha arribat a un extrem que demana una solució urgent i immediata. Segons l'alcalde, no es poden admetre més dilacions i el Govern de l'Estat ha d'assumir 'ja' la seva competència per garantir la seguretat dels ciutadans:

Lluís Recoder

El que cal fer és possar remei i dir prou expressant la nostra preocupació, ja que abans d'arribar a aquesta situació hem estat molt de temps actuant de manera silenciosa


La reunió al Parlament ha servit per buscar complicitats i fer partícips a la totalitat de grups polítics de la manca d'efectius de seguretat de l'Estat. Aquesta situació s'agreuja encara més tenint en compte que no es preveu que el desplegament dels Mossos d'Esquadra arribi abans del 2007 al Vallés Occidental.

Una representació dels sis alcaldes ha traslladat aquesta mateixa denúncia al Congrés dels Diputats. La delegació vallesana ha demanat una reunió urgent amb el ministre de l'Interior, Angel Acebes, perquè posi solució a una situació que qualifiquen 'de dramàtica'.

Lluís Recoder ha explicat que el dèficit de policies estatals i Guàrdia Civil obliga als agents de les policies municipals ha fer un esforç que no els pertoca:

Lluís Recoder

Els ajuntaments estem fent un esforç molt significatiu per ampliar les plantilles de la policia local, que està fent una feina que no li pertoca


L'última actualització dels agents estatals es va fer el 1997. Des de llavors molts agents han demanat trasllat i les seves places no s'han cobert. A Sant Cugat hi ha actualment 45 agents quan n'hi pertocarien uns 65.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.