Turu atribueix a 'una mala interpretació' les declaracions de l'alcalde acusant l'EMD de difondre falsedats


  • Comparteix:

La presidenta de l'EMD reitera que, segons els convenis entre les dues administracions, l'Ajuntament de Sant Cugat dóna el servei de seguretat ciutadana a Valldoreix

La presidenta de l'EMD reitera que, segons els convenis entre les dues administracions, l'Ajuntament de Sant Cugat dóna el servei de seguretat ciutadana a Valldoreix

La presidenta de l'EMD atribueix a una mala interpretació les declaracions de l'alcalde, que acusa l'Entitat de difondre falsedats quan afirmen a la revista de Valldoreix que la competència exclusiva en seguretat ciutadana és de l'Ajuntament. Montserrat Turu explica que l'edició d'aquesta revista és anterior a una reunió que va mantenir amb l'alcalde sobre aquest tema i que va servir per arribar a acords, però reitera que segons els convenis amb l'Ajuntament, la policia local ha de prestar el servei de seguretat ciutadana a Valldoreix.

Montserrat Turu ha manifestat la seva sorpresa per les declaracions de l'alcalde, Lluís Recoder, ja que arriben després d'una reunió entre tots dos que, segons la presidenta de l'EMD, va estar marcada per la cordialitat i per l'adopció d'acords com el fet de destinar un cotxe i 2 agents més a la vigilància nocturna de Valldoreix.

La presidenta de l'EMD ha afegit que aquesta reunió ha estat posterior a la publicació de la revista Info Valldoreix i que per això el butlletí no recull aquests acords. Per a Montserrat Turu, les declaracions de l'alcalde són fruït d'una mala interpretació d'aquest fet, i lamenta que Lluís Recoder hagi parlat amb els mitjans de comunicació abans d'aclarir les coses amb ella.

Montserrat Turu

M'estranya que en aquest ambient s'hagi produit això, i penso que pot ser degut a una mala interpretació de l'alcalde, que s'hagi deixat portar per un cert nerviosisme i hagi interpretat que no hem posat el resultat de la reunió, però això va ser anterior


Montserrat Turu ha afegit, a més, que després de la reunió ha enviat una carta als veïns de Valldoreix explicant els acords adoptats, les mesures excepcionals per fer front als robatoris i la voluntat de les dues administracions de millorar la seguretat ciutadana dels veïns.

Dit això, la presidenta de l'EMD ha reiterat que, segons el conveni competencial i el conveni econòmic-financer signats entre les dues administracions, l'Ajuntament es compromet a prestar el servei de seguretat ciutadana a Valldoreix. Montserrat Turu ha remarcat que el propi alcalde presideix la Junta de Seguretat Local que coordina els diferents cossos de seguretat, i de la qual l'EMD demana formar part.

Montserrat Turu

Segons els convenis entre les dues administracions, queda molt clar que l'Ajuntament de Sant Cugat dóna el servei de seguretat ciutadana. Per això hem signat els convenis aquestes administracions, sinó l'hauríem signat amb la Generalitat. I el que cal és no desdibuixar-ho


Per últim, Montserrat Turu ha apuntat que Valldoreix només demana els serveis pels quals està pagant uns impostos però ha remarcat la necessitat que les dues administracions col·laborin i que els ciutadans no percebin desavinences i discussions, especialment en temes tan sensibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.