L'alcalde situa la joventut, la immigració i la seguretat com a principals reptes per a les ciutats metropolitanes


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que mantenir la cohesió social és el principal repte de futur per als municipis de l'àrea metropolitana. En el marc d'un seminari del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Lluís Recoder ha destacat la importància d'oferir oportunitats a la joventut, integrar la immigració i garantir la seguretat ciutadana.

Recoder ha participat aquest dimecres al seminari titulat 'Les grans tendències socials a les àrees metropolitanes', acompanyat de l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor. L'alcalde de Sant Cugat ha dit que el gran repte de futur per a les ciutats de l'entorn de Barcelona és mantenir la cohesió social.

Lluís Recoder

Hem de fer un esforç per mantenir la cohesió social, que és una de les nostres virtuts. Som una societat cohesionada si ens comparem amb altres societats europees.


Segons Recoder, la cohesió social s'aconsegueix oferint oportunitats formatives, laborals i d'habitatge al jovent, integrant la immigració, aprofitant l'experiència de la gent gran i garantint la seguretat ciutadana. L'alcalde ha afegit que les polítiques concretes per assolir la cohesió s'han d'adaptar a la realitat de cada municipi, ja que cada ciutat metropolitana té el seu tarannà i la seva identitat.

En aquest sentit, Lluís Recoder ha lamentat que, durant els últims anys, l'àrea metropolitana hagi estat dominada per una Barcelona que exportava els problemes al seu entorn.

Lluís Recoder

La filosofia del PGM és injusta per als municipis de l'entorn. I la filosofia de molts governants de Barcelona ha estat que el bo fos per Barcelona i el dolent pels voltants.


Recoder ha reiterat la seva aposta per una nova àrea metropolitana que es dediqui a compartir recursos i coordinar serveis, però ha rebutjat un organisme metropolità 'amb bandera i himne'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.